İnstagram... BOT HESAPLARI NASIL ENGELLEYEBİLİRİZ?..

İnstagram... BOT HESAPLARI NASIL ENGELLEYEBİLİRİZ?..

İnstagram, Avrupa çapında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yasası’na (GDPR) göre güncellenen kullanım şartlarını Avrupa Birliği (AB) vatandaşı kullanıcılarına göndermeye başladı.

Anlaşmada, Instagram’ın kullanıcıların parmak hareketlerini kaydettiği gibi ilginç bir detay fark edildi. Instagram, bot hesapları engellemek için kullanıcıların parmak hareketlerini kaydettiğini açıkladı.

GPDR gereğince kullanıcılardan hangi verileri ne amaçla topladıklarını açıklamak zorunda olan Favcebook ve Instagram gibi şirketler güncellenen kullanım şartlarını AB vatandaşı kullanıcılarına göndermeye başladı.

Sosyal ağın güncellenen kullanım şartlarında, kullanıcıların uygulamayı kullanırken yaptıkları dokunuş hareketlerini kaydetmenin, Instagram'a bot ve sahte hesapları tespit etme şansı tanıdığının altı çizildi.

YÜZDE 8’İ BOT

Instagram'ın yıllardır süren büyük bir bot problemi var. Bu bot hesaplar, para karşılığında beğeni, yorum ve takip sağlayan şirketler tarafından kullanılıyor.

2015 yılında gerçekleştirilen bir araştırma ise Instagram hesaplarının yüzde 8'inin botlardan oluştuğunu ortaya koyuyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.