Instagram... DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 16 SINIR!
Instagram’da hesap açtığınızda ve görsel yüklemeye hazır olduğunuzda şu 16 sınırı aklınızda tutmazsanız başınız belaya gidebilir. Zor durumda bile kalabilirsiniz çünkü Instagram kuralları çiğnediğiniz için sizi cezalandırmakta tereddüt etmez.
Instagram, bir spam göndericisini uzak tutarken sosyal ağın temiz ve eğlenceli bir ortam olmasını istediği için bazı kurallar koymuştur. Sonuçta, kim arkadaşlarının gönderilerini beğenirken, can sıkıcı insanları görmek ister?
Günlük beğeni ve takipçi ya da fotoğraf başına etiket dahil olmak üzere sınırlarınızı bilmek çok önemlidir. Bu yazı sizi Instagram’ı daha iyi ve sağlıklı bir ortamda kullanırken sınırlarınızı bilmenizi sağlayacak.
Yeni kullanıcıların bilmesi gereken: Sosyal ağa yeni katıldıysanız, güvenilir bir kullanıcı olduğunuzu düşünene kadar emniyetli tarafta kalın. Bu 2-3 hafta demektir. O zamana kadar Instagram’da parlayan bir yıldız olma arayışında saldırgan olmamayı çalışın. Aksi halde, Instagram, sizin spam gönderdiğinize inanabilir ve hesabınızı sonsuza dek engelleyebilir.
- Yaş sınırı: Her şeyden önce Instagram’ı kullanmak için 13 ya da üzeri yaşta olmalısınız.
- Gönderi sınırı: Yukarıda bahsedildiği gibi, eğer yeni bir kullanıcı iseniz, Instagram yöneticilerinin güvenini kazanmak için günde bir ya da iki fotoğraf paylaşın. Böylece sizin herkes gibi bir kullanıcı olduğunuzu düşüneceklerdir. 2-3 haftadan sonra, sınırlarınızı aşabilirsiniz, yani istediniz kadar fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz.
Birçok sosyal medya uzmanı, hala daha çok Instagrammer’in dikkatini çekmek için bir veya iki mükemmel ve estetik fotoğraf paylaşmanın daha iyi olduğuna inanıyor. Kim günde bir kullanıcıdan çok fazla resim görmek ister ki?
Günde çok sayıda fotoğraf paylaşmakta ısrar ederseniz, Instagram, saatte ortalama 5 fotoğraf göndermenize izin veriyor. Daha fazla eklemeye çalışırsanız, birkaç saat boyunca engellenebilirsiniz. Sonrasında gönderi paylaşmaya devam etme ihtimaliniz yüksek. Günde 100’den fazla fotoğraf paylaşamayacağınızı düşünenler de var.
- Sosyal ağ, bir gönderide aynı anda en fazla 10 fotoğraf paylaşmanıza izin veriyor.
- Alt yazı Sınırı: Fotoğrafınız tamam, filtreyi de uyguladınız, gönderinizi paylaşmaya hazırsınız. Ancak, görselinizi ilginç kelimelerle güzelleştirmek isteyebilirsiniz. Gönderinizde kullanabileceğiniz karakter sayısı, 2.200 ile sınırlı.
Bununla birlikte, ilk üç satırdan sonra resim yazısı kesilir ve resim yazısının devam ettiğini belirten üç nokta görürsünüz. Bu noktaları görmemek için, metin gönderinizi 125 karakterle sınırlamak isteyebilirsiniz. Ayrıca 240 karakterden sonra yorumlar azalıyor. Yaratıcı ol!
- Etiket sınırı: Instagram, bir süredir etiket kullanmanıza izin veriyor, böylece takipçileriniz olmayan diğer insanların da gönderilerinizi görme ihtimali var. Etiket kullanmak kritik bir rol oynamakta. Doğru etiketlerle, yalnızca daha fazla beğeni toplamakla kalmaz, diğer kullanıcıların veya olası reklam verenlerin dikkatini çekebilirsiniz. Instagram, en fazla 30 etiket kullanmanıza izin veriyor. Siz yine de, daha az ama titiz etiket kullanın.
- Takipçiler / Takip ettiklerin sınırı: Instagram, bir kullanıcının 7.500’den fazla kişiyi takip etmesine izin vermiyor. Eğer bu rakamı geçmeye çalışırsanız, yapamazsınız. İyi haber ise şu; takipçilerinizin sayısı sınırsız. Bu, milyonlarca kullanıcıya sahip olabileceğiniz anlamına geliyor.
Günlük takipçi olma ya da takibi bırakma sınırına gelince. Hesabınız yeni ise, etkinliklerinizi 100 eylemle sınırlandırın; bu, takip etme ya da takibi bırakma dahil toplam işlemin 100 eylemin ötesine geçmemesi gerektiği anlamına gelir. Güvenilir bir kullanıcıysanız, 1000 işlemin ötesine geçmeye çalışmayın.
- Beğeni sınırı: Saatte 350 kez ‘beğen’ butonuna tıklama hakkınız bulunuyor.
- Etiketleme Sınırı: Dikkatini çekmeyi istediğiniz kullanıcıları kazanmak için başka bir püf noktası daha var: Mesajınızda bu kişilerden bahsetmek. Fotoğrafınızı gönderirken, görseliniz üzerine uzun basarsanız, Instagram istediğiniz kullanıcıları etiketlemenizi sağlar. Sınır, görselinizde veya videonuzdaki 20 kullanıcıdır.
- Bahsetme Sınırı: Görselinizi paylaşırken ya da başkalarının görseli ya da videosu altında yorum yazarken, yorum başına 10 kullanıcıdan bahsetme hakkına sahipsiniz.
- Biyografi Sınırlamaları: 150 karaktere kadardır. Kişisel bir hesap planlıyorsanız, olabildiğince yaratıcı ve samimi olun. Profesyonel bir hesap planlıyorsanız, lütfen sunduğunuz şeyin ne olduğunu belirtin. Ayrıca, web sitenizi paylaşabilirsiniz. Instagram, yalnızca bir web sitesi adresinin paylaşılmasına izin verir.
- Canlı Hikaye Sınırı: Bir kullanıcı bir saate kadar canlı hikayeye sahip olabilir. Ve bu, hikaye bölümünde 24 saat boyunca kalır.
- Hikaye Sınırı: Instagram, hikayelerinizde 100 gönderiye izin verir. 101’inci hikayeyi eklediğinizde, en eski resim veya video arşivlenir.
- Hikaye Öne Çıkanlar Sınırı: Kaç tane hikayeyi öne çıkanlar kısmına eklemekle ilgili herhangi bir sınır bulunmuyor.
- IGTV Sınırı: Instagram, yakın zamanda IGTV’yi piyasaya sürdü. Bu sayede, 10 dakikaya kadar olabilen dikey bir video oluşturabilirsiniz. Instagram, bazı kullanıcıların bir saatlik video paylaşmasına izin veriyor.
- Görüntülü Sohbet Sınırı: Takip ettiğiniz ya da sizi takip eden kullanıcılarla görüntülü sohbet edebilirsiniz. Anlık mesajlaşma sırasında, canlı canlı kullanıcılarla konuşmak için görüntülü sohbeti açabilirsiniz.
- Görsel Sınırı: Instagram’da paylaşabilecekleriniz ile ilgili bazı kurallar vardır. Örneğin, çıplaklık içeren bir resim yayınlamanıza izin verilmiyor. Ayrıca terörizmi, organize suçu övemez veya bazı grupları hedefleyemezsiniz.
Benzer şekilde, cinsellikle ilgili hizmetlerin reklamını yapamazsınız. Başkalarına karşı “inandırıcı tehditler” savurmanıza izin verilmemektedir.
Ortalama kullanıcılar için bu sınırlamalar günlük aktiviteleri için tehdit oluşturmayabilir. Ancak, Instagram’daki sınırlarınızı bilmek iyidir, aksi halde Instagram şekillendirmek için günlerinizi veya haftalarınızı harcadığınız hesabınızı sınırlayabilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.