İnstagram... DİKKAT!.. "LİMİT" ÖZELLİĞİ GELİYOR...

İnstagram... DİKKAT!.. "LİMİT" ÖZELLİĞİ GELİYOR...

Bir yerden sonra kişilerin psikolojilerini bozan ve bir hayal dünyasında yaşanmasına neden olan Instagram, bunu kontrol altına almak için kolları sıvadı.

Google ile Apple, biliyorsunuz artık kişilerin akıllı telefonlarında daha az zaman geçirmesi için yeni özellikler geliştiriyor.

Bunları iOS ve Android‘e yerleşik olan getiren firmalar, diğer platformlara da örnek oluyor. Bunlardan birisi de Facebook‘un sahibi olduğu Instagram. Instagram son dönemde inanılmaz popüler olmuş durumda. Facebook’un başına gelen skandallar ve sunulan etkileşim nedeniyle servis gün geçtikçe daha büyük bir yer halini alıyor. Hal böyle olunca platformda geçirilen zaman da artıyor. Bir yerden sonra kişilerin psikolojilerini bozan ve bir hayal dünyasında yaşanmasına neden olan Instagram, bunu kontrol altına almak istiyor. İ

şte bunun için uygulamaya “Kullanım Bilgileri” isimli bir bölüm geliyor. Kısa süre önce görüntülenen bu bölüm, ilk olarak kişilere uygulama içerisinde geçirdikleri zamanı gösteriyor. Fakat burada daha önemli olan eklenen günlük limit seçeneği. Bu sayede kişiler gün içerisinde Instagram içerisinde geçirdikleri süreyi kısıtlandırabiliyor. Burada aynı zamanda bildirim ayarları da yer alıyor. Kişiler bu sayede platformdan gelen bildirimleri rahatlıkla özelleştirebiliyor. Böylelikle sadece çok önemli sayılan (!) etkileşimler için uygulama açılmış oluyor.

Instagram bir bağımlılık halini aldı Çok kabul edilmiyor olsa da çoğu kişi için durum maalesef böyle. Birçok insan platform üzerinde sahte hayatlar yaşıyor / yaratıyor. Aynı zamanda maddi durumu çok iyi olanların ya da ünlülerin hayatlarına özenen milyonlarca genç ciddi bunalımlar yaşayabiliyor. Bu sorunları yeni özelliğin engellemesi elbette çok mümkün görünmüyor ancak kendini sınırlandırarak hayatını düzene sokan yine milyonlarca insan bulunuyor. Bu özellik ile Instagram’ın gerçeklerin önüne geçmesini engellemek daha kolay olacak gibi duruyor. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.