İnstagram... HİKAYELERDE 2 YENİ ÖZELLİK!..

İnstagram... HİKAYELERDE 2 YENİ ÖZELLİK!..

Bu yıl yaptığı yeniliklerle gündemden düşmeyen Instagram, yılın son günlerinde bünyesine eklediği son yeniliklerle 2018’i yine dikkatleri üzerine çekerek kapatıyor.

Etkileşimlere yeni bir soluk getiren Instagram‘da bu iki yenilikle hikayelerinizdeki sorulara müzik etiketleyebilir ya da canlı yayın sırasında izleyenlerden gelen soruları anında yanıtlayabilirsiniz.

Yeni müzikleri keşfetmenin farklı yolu

Yakın zamanda hayatımıza giren Instagram hikayelerindeki soru özelliği, kısa zamanda dikkatleri çekmiş ve kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Şimdi ise arkadaşlarınızın sorduğu sorulara müzik kitaplığınızdaki şarkılarla cevap verebileceksiniz.

Soru etiketinde çıkan müzik simgesi sayesinde kullanılabilir hale gelen bu yeni özellikle, izleyici listesinden size gönderilen tüm şarkıları görmek, hatta beğendiklerinizi tekrar hikayenizin arka planında çalmanız mümkün.

Bu müzikleri paylaşırken çekeceğiniz videolarda da müziğin ritmine uygun özel efektler Instagram’ın sunduğu yepyeni deneyimleri de beraberinde getirecek.

Instagram’da canlı sorular

Instagram’ın sorular etiketine getirdiği yeni özellik ise, bu etiketin artık canlı yayınlar içerisinde de kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Mesela en sevdiğiniz makyaj blogger’ına canlı yayın esnasında uygulayabileceği bir soru sorabilir ve favori makyajını yayın esnasında nasıl yapabileceğini görebilirsiniz.  

Bunun için yapmanız gereken, soru sormak istediğiniz kişinin hikayesine gitmek ve normalde olduğu gibi soru etiketine yanıt vermek.

Eğer kişi sorunuzu yanıtlamak için canlı yayına giderse, hikayeler bölümünde bir “Soru-Cevap” ifadesi görebileceksiniz.

Canlı yayına katıldığınızda ise sorunuzun yanıtını kişiden anında uygulamalı ve canlı olarak alabileceksiniz.

Daha fazla soru sormak isterseniz kişinin hikayelerine dönüp, aynı işlemi tekrar etmeniz mümkün.

Ayrıca canlı yayın özelliğini kullanan sizseniz, yayında kendi kitaplığınızdan fotoğraf ve videolarınızı canlı canlı paylaşmanız da artık mümkün.

Hayatımızda giderek kendine daha fazla yer edinen Instagram Hikayeler’e bakalım yeni yılda başka hangi heyecan verici özellikler eklenecek?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.