Instagram... O UYGULAMASINI RAFA KALDIRDI!

Instagram... O UYGULAMASINI RAFA KALDIRDI!

Bağımsız mesajlaşma uygulamaları Threads ve Direct'ten sonra IGTV için yolun sonu geldi. Instagram yeni planını açıkladı.

InstagramIGTV için aldığı yeni karar ile artık uygulamayı desteklemeyeceğini duyurdu. 2018’de kullanıma sunulan IGTV’nin, sosyal medya platformunun YouTube ile rekabetinde önemli bir rol oynaması bekleniyordu.

Instagram’ın ana uygulamasında en fazla 1 dakikalık yatay videolar yayınlanabiliyorken; IGTV’de 650 MB’a kadar dosya boyutuyla 15 dakikaya kadar uzun dikey biçimli videolar paylaşılabiliyordu. Masaüstü sürümde ise bu süre daha fazlaydı, 1 saat uzunluktaki videolar destekleniyordu. Bu yönüyle Instagram’daki önemli eksikliği gidermişti.

Instagram, IGTV uygulamasını artık desteklemeyecek

Muhtemelen çoğu kullanıcı farkında bile değil, Instagram’ın bağımsız bir IGTV uygulaması var. App Store ve Google Play Store’dan yüklenebilen bu uygulama, sosyal medya şirketinin açıklamasına göre artık desteklenmeyecek. Instagram konuyla ilgili duyurusunda şu bilgileri aktardı:

Video keşfetmeyi ve oluşturmayı olabildiğince basit hale getirme çabalarımızın bir parçası olarak, artık IGTV için sunduğumuz bağımsız uygulamamızı desteklemeyeceğiz. Bunun yerine, tüm videoların ana Instagram uygulamasında olmasına odaklanacağız.

Tabii IGTV desteğinin sonlandırılması, Instagram’ın video paylaşımını kısıtladığı veya bu yönde planları olduğu anlamına gelmiyor. Aksine CEO Adam Mosseri, geçen yıl paylaştığı tweette Instagram’ın artık basit bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını söylemiş ve Reels, Hikaye gibi özellikleri geliştirmeye devam ettiklerine dikkat çekmişti.

Haber

Aylar önce IGTV’nin fişi çekildi

Instagram, Ekim ayında aldığı karar ile IGTV ve akıştaki standart videoları “Instagram Video” adlı tek formatta birleştirdiğini duyurdu. Şirket, kullanıcıların profiline de paylaştıkları tüm videoların (Reels hariç) bulunduğu bir sekme ekledi. Bu sekmede takipçileriniz, IGTV dahil platformda paylaştığınız videoları görebiliyorlar.

Kaynak:Shift Delete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.