İnstagram... YENİ BİR ÖZELLİK DAHA DEVREYE GİRDİ!..

İnstagram... YENİ BİR ÖZELLİK DAHA DEVREYE GİRDİ!..

Instagram içi ödeme sistemi bazı kullanıcılar için aktif hale getirildi. Peki kullanıcılar bu özellikten tam olarak nasıl yararlanabiliyor? Neler yapabiliyor?

Ödeme yeteneği hakkında daha önce yazılıp çizilmişti, sonunda bu sistem devreye girdi. Instagram ekibi sessiz sedasız biçimde ödeme özelliğini uygulamasına ekledi. Şimdilik bu özelliğe belirli sayıda kullanıcılar erişebiliyor.

Instagram içi ödeme sisteminde kullanıcılar bankamatik veya kredi kartını kaydettikten sonra pin numarası oluşturuyor. Artık uygulamadan çıkmadan alışveriş yapabiliyorlar.

Instagram uygulamasını kapatmadan, direkt olarak bir mağazadan alışveriş yapılabilmesi, Instagram'ın ticarette etkin bir rol üstlenmesini sağlayabilir.

Ödeme özelliği ilk olarak TechCrunch tarafından fark edildi. Site konuyla ilgili olarak Instagram'la bağlantıya geçti. Bir Instagram sözcüsü yaptığı açıklamada şu anda ödeme sisteminin sınırlı olduğunu ve iş yaptıkları satıcıların yani ortakların da az sayıda olduğunu belirtti.

Şimdilik anlaşmalı restoran veya kuaför gibi yerlerde rezervasyon yapılabiliyor. Aslında Instagram yetkilileri mart ayı başlarında rezervasyondan söz etmişti, ancak ödeme kısmından ise bahsetmemişti. Ödeme özelliği iddialarla anılıyordu. Başta belirttiğimiz gibi Instagram içi ödeme belirli sayıda kullanıcı için aktif edilmiş durumda ve şu anda Amerika'da geçerli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.