İstanbul Üniversitesi Ödül Töreni... OSMANLI VE CUMHURİYET TEMALI DEFİLE!

İstanbul Üniversitesi Ödül Töreni... OSMANLI VE CUMHURİYET TEMALI DEFİLE!

Ünlü moda ve tasarımcı sanatsal tarih araştırmacısı Sabiha Alakuşu'nun hem hikayelerini hem de kendi dönemlerinde büyük ün almış Osmanlı kadın sultanlarının giydikleri kostümlerinin defilesi İstanbul Üniversitesi'nin düzenlediği ödül töreninde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Cemiyet ve sanat çevrelerinin katılımı ile  gerçekleşen gece muhteşem kostümlerin tanıtımı ve anlatımı birbirinden güzel ve ünlü mankenlerin sunumuyla izleyenleri büyüleyen  ünlü model ve oyuncu Nergiz Limanlı, ve Nur Sarı, Binnur Gülbey, Hande Kaya, ve Güldeniz Açıkel adeta geceye katılanlara geçmişin bütün izlerini hissettirdi.

Ayrıca uluslararası arenada bir çok ödül alan bu harika kostümlerin tasarımcısı, ünlü modacı Sabiha Alakuşu tasarımını yaptığı kostümler.

Her bir ürünün üzerinde belki de aylarca çalıştıklarını belirten ünlü moda ve tasarımcı bu kostümlerin hikayelerinden tutunda o dönemde  sultanların yaşamlarını araştırdıklarını bununla beraber hangi renklerin hangi sultan tarafından tercih edildiğini kumaşından dikimine kadar her bir detayı Araştırdıklarını belirtti.

cumhuriyetdefilesi-1.jpg

Bunun yanında dünyanın bir çok ülkesinde Osmanlı tasarımlarını gönderdiklerini ve defalarca dünya birincilikleri alan Alakuşu: 'Benim tasarladıklarım  bu  kostümler  Osmanlı'nın yaşayan yüzü olarak dünyanın bilmesini istiyorum ve yıllardır araştırarak, gözleyerek bunu yapıyorum ve yapmaya devam edicem' dedi.

İstanbul üniversitesinde gerçekleşen ödül töreninde birbirinden güzel modeller izleyenleri adeta büyüleyen mankenler Sabiha Alakuşu imzalı Osmanlı ve Cumhuriyet temalı kostümleriyle ile geceye damgasını vurdu.

Ünlü modacı 'Bu yaz dünyanın bir çok yerinde defilemiz olacaktır' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.