İSTANBUL'A DEEP PURPLE'IN HAYALETİ GELMİŞTİ ADETA !..

İSTANBUL'A DEEP PURPLE'IN HAYALETİ GELMİŞTİ ADETA !..

Boğaz'dan Deep Purple geçerse bir daha ne lüfer ne istavrit geçer diye düşünüyordum doğrusu?Benim bildiğim Deep Purple, İstanbul'u sallar taş üzerinde taş bırakmazdı?.Ama bizde yerimizde sallandık onlar da geride her şey yerli yerinde kaldı?

70'li yılların başında bir gitarist arkadaşım gel bak sana ne dinleteceğim dediğinde merakla izlemiştim? Üzerinde ''Made in Japan'' yazılı plağı kabından çıkartıp İtalyan ustanın pizzayı havada çevirdiği gibi bir gösteri yaparak otuzüçlüğü Dual pikabına dikkatlice yerleştirdiğini hatırlıyorum? Çalan parçanın adı ''Child in time'' idi ve bir gırtlak solosu ile başlayıp biten muhteşem bir parça? Deep Purple ile ilk tanışmamdı ve aşkımız kırk yıldır sürdü şaka maka?

Ritchie Blackmore,Ian Gıllan,Roger Glover,John Lord Ve Ian Paice?

İşte Deep Purple'ın muhteşem beşlisi?Bunca yıl kapı çalsalar dünyanın en iyi kapıcısı olurlardı ama onlar milyonların kalbini çaldılar?.Ritchie'nin gitar ile çelik çomak oynaması, Gıllan'ın çok zarif sesi ve John 'un keyboard showu ?Deep Purple bombası böyle patladı ?.Machine in head,Smoke on the water ,Hush,Higway star, Child in time ,Lazy, Space Truckin gibi halen yeri doldurulamayan parçaları tespih gibi diziverdiler peşi sıra?.70'li yıllarda çıkan albümler kapışılıyor ,omuzlara kadar saçlarıyla Deep Purple gençlerinin resimleri duvarlara yapışıyor?.Ta ki Jimi Hendrix'in tahtını sallayan gitarcı Ritchie'nin kaprisi tutuncaya kadar dünyayı bir sağa doğru birde sola doğru salladılar?

Deep Purple'ın o yıllardaki albümlerinin tadı Ritchie'den sonraki yıllarda bir daha gelmedi ve aradan kırk yıl geçmesine rağmen hala aynı parçalar iş yapıyor?41 kere maşallah demek geliyor insanın içinden?

Efsane keyboardcusu John Lord'un yatağa düşmesinden sonra Deep Purple 'un ayakta kalan yarısı İstanbul'a geldi? Steve Morse ve Don Ailey iki önemli çalgı ustası ama Ritchie ve John'suz bir Deep Purple tavşanın suyunun suyu ?Deep Purple'un yarım asırı zorlayan müzik yolculuğunda artık bir başka heyecan var o da anıları tazelemek ?.Paice'nin yenilenen davulları , Roger Glover'ın bandası ve Ian Gıllan'ın sesi ile canlı bir müze geçti İstanbul'dan ?.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.