İstanbullulara müjde… AÇIK HAVA SİNEMASINDA YEŞİLÇAM NOSTALJİSİ

İstanbullulara müjde… AÇIK HAVA SİNEMASINDA YEŞİLÇAM NOSTALJİSİ

İBB iştiraki Kültür AŞ, birçok İstanbullunun çocukluğunda, gençliğinde yaşadığı açık hava sinema şölenlerini anımsatmak amacıyla, unutulmaz Yeşilçam filmlerini Topkapı Kültür Parkı Açık Hava Sinemasında seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

Yeşilçam filmlerinin seçkin örneklerini 7’den 70’e tüm kuşaklarla buluşturmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İBB iştiraki Kültür AŞ tarafından düzenlenen “Yeşilçam Film Günleri”, Türk sinemasının sevilen filmlerini, yenilenmiş ve yüksek çözünürlüklü haliyle İstanbulluların seyrine sunuyor. Etkinlik kapsamında 27-28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yine Türk halkının gönlünde yer etmiş üç film İstanbullularla buluşuyor. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösterimlerde, patlamış mısır ve gazoz ücretsiz olarak ikram ediliyor.

27 Temmuz Cuma akşamı açık havada bir Zeki- Metin komedisi gösterildi

nerden_cikti_bu_velet_filmden.jpg

27 Temmuz Cuma akşamı Topkapı Kültür Parkı Açık Hava Sinemasında gösterilen, 1975 yapımı “Nereden Çıktı Bu Velet” adlı filmin başrollerinde Türk sinema tarihine adlarını altın harflerle yazdıran Zeki Alasya, Metin Akpınar, Hale Soygazi’nin yanı sıra Nisa Serezli, Nubar Terziyan, Murat Koçyiğit, Saadet Gürses Feridun Çölgeçen gibi usta oyuncular yer alıyor. İki arkadaşın kimsesiz bir çocuğa sahip çıkmak isterken yaşadıkları komik olayların anlatıldığı filmi, Yeşilçam filmlerinin usta ismi Osman F. Seden yönetti. Hürrem Erman’ın yapımcılığını, Cahit Engin’in görüntü yönetmenliği üstlendikleri filmin senaryosunu ise Osman F. Seden, Zeki Alasya ve Metin Akpınar birlikte yazdı.

28 Temmuz Cumartesi akşamı Türkiye’nin en sevilen sıcak aile komedisi

28 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.30’da ise Açıkhava Sinemasında 1976 yapımı “Bizim Aile” adlı film gösterilecek. Türk sinemasının en sevilen sıcak aile komedilerinden biri olan yapımda 2018 yılında kaybettiğimiz Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul ile birlikte gülüşünden sinemaya bağlandığımız, tonton Hafize Anamız Adile Naşit, Yeşilçam’ın yakışıklı jönü Tarık Akan, usta oyuncular Şener Şen, Itır Esen, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda da yer alıyor. Filmde, ikinci evliliklerini yapan Yaşar Usta ile Melek Hanım'ın yeni bir aile kurma çabaları anlatılıyor. Yönetmenliğini Ergin Orbey’in, görüntü yönetmenliğini Kriton İlyadis’in yaptığı filmin senaryosu Sadık Şendil’e, müzikleri ise Melih Kibar’a ait.

29 Temmuz Pazar akşamı Türk Sinemasının Sultanı “Yeşilçam Film Günleri”nde

Haftanın son gösteriminde 29 Temmuz Pazar gecesi Ülkü Erakalın’ın, Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray’ı unutturmayan filmi "Gözleri Ömre Bedel" sinemaseverlerle buluşacak. Filmde, geçmişinden kurtulamayan bir kadının hikâyesi anlatılıyor. Senaryosu Suavi Sualp ve Sadık Şendil’e ait filmin müziklerini Metin Bükey, görüntü yönetmenliğini Melih Sertesen ve Menasi Filmeridis yaptı. Dram türündeki filmde başrollerini Türkan Şoray, Cüneyt Arkın ve Ekrem Bora paylaşıyor. Filmin kadrosunda Nedret Güvenç, Hüseyin Baradan, Toron Karacaoğlu, Hayri Esen, Adalet Cimcoz, Osman Alyanak gibi Türk sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş usta isimler yer alıyor.

Topkapı İBB Kültür Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen “Yeşilçam Film Günleri” kapsamında, 2 Eylül 2018 tarihine kadar her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 21.30’da ücretsiz olarak sevilen Türk filmleri gösterilmeye devam edecek.

Etkinlikler kapsamında gösterimi yapılacak diğer filmler şunlar;

  • 28 Temmuz Cumartesi: BİZİM AİLE
  • 29 Temmuz Pazar: GÖZLERİ ÖMRE BEDEL
  • 3 Ağustos Cuma: HER GÖNÜLDE BİR ASLAN YATAR
  • 4 Ağustos Cumartesi: HABABAM SINIFI
  • 5 Ağustos Pazar: ARIM BALIM PETEĞİM
  • 10 Ağustos Cuma: ZÜĞÜRT AĞA
  • 11 Ağustos Cumartesi: KORKUSUZ KORKAK
  • 12 Ağustos Pazar: TATLI MELEĞİM
  • 17 Ağustos Cuma: DERMAN
  • 18 Ağustos Cumartesi: KAPICILAR KRALI
  • 19 Ağustos Pazar: ÖYLE OLSUN
  • 24 Ağustos Cuma: KARPUZ KABUĞUNDAN GEMİLER YAPMAK
  • 25 Ağustos Cumartesi: SAKAR ŞAKİR
  • 26 Ağustos Pazar: AH GÜZEL İSTANBUL (sb)
  • 31 Ağustos Cuma: PETROL KRALLARI
  • 1 Eylül Cumartesi: HABABAM SINIFI TATİLDE
  • 2 Eylül Pazar: LÜKÜS HAYAT (sb)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.