İSTANBUL'UN HAVASINI KİRLETENLER VE YENİ ŞOV KIZIMIZ

İSTANBUL'UN HAVASINI KİRLETENLER VE YENİ ŞOV KIZIMIZ

Son iki yazımda spora özellikle de futbola 'takmış' mesleğe tam 35 yılını vermesine karşın hala köşe olamamış [iyi ki de olamamış] bir köşe yazarınız olarak bu hafta bazı gazete haberlerine bulaştım! Ama kardeşim bulaşmamak ne mümkün! Yazdıklarımı hele bir okuyun. İnanın bana hak vereceksiniz?

MİLLİYET: Amerikan Dergisi, Erkan Oğur'a 2 Tam Sayfa Ayırdı

Haber: Dünyanın en önemli müzik dergilerinden Amerikan Guitar Player, Mart 2008 sayısında Türk Müziği'nin 'duayen' gitaristi Erkan Oğur'a iki tam sayfa yer verdi. Yazıda Oğur'un müzikle tanışma öyküsü ve görüşlerine de yer verildi. Sanatçının 5 yaşında keman ve bağlama çalmaya başladığı, 1970'de gitarı eline aldığında ud, cümbüş, kopuz gibi pek çok Türk Müziği çalgısından etkilendiği anlatıldı. Sanatçımızın "Jimi Hendrix'i radyoda dinlemek benim için yol ayırımı oldu" sözlerine yer verildikten sonra albümleri için 'Mutlaka dinlenilmeli' ibaresi kullanıldı.

Yorum: Hala Avrupa'ya hatta dünyaya açılma sevdası olan 'sanatçılar'a [!] duyurulur.

MİLLİYET: İstanbul Kirli Havayla Kaplandı

Haber: İstanbul'da sisle birlikte etkili olan kirli hava, kentin üzerine adeta bir perde çekti. Kirli havanın yoğunluğu özellikle Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer'de oturan İstanbullu vatandaşları endişelendirdi.

Yorum: Sadece o semtler mi? Özellikle Etiler ve çevresinde 'halkı eğlendiren' mekanlarda çıkan şarkıcıların gazetelerde yer alan ilanlarına şöyle bir göz atın. Havayı, garibim 'sis'in değil, kimlerin kirlettiği çok daha iyi anlaşılacaktır! Haydi eller havaya?

SAKLAMBAÇ: Yes-Him En Yeni Şov Kızımız Oldu

Haber: İstanbul'daki eğlence mekanları müşteri çekebilmek için sınır tanımıyor. Buna son örnek Mansion gece kulübü oldu. Yeşim Erçetin'le el sıkışan mekan sahipleri, Yeşim'i Yes-Him adıyla sahneye çıkarmaya karar verdi.

Yorum: Hava kirliliğinden sonra bir de isim kirliliği.. Olaylı bir biçimde Erol Köse'den Ercan Saatçi'nin firmasına transfer olan Gülşen de yeni albümüne Gulshen imzasını atmıştı. İşe bakar mısınız mekanın adı 'yabancı', onca yıllık Yeşim'in adı 'yabancı'.. 'Küçük Amerika' olduk derken 'kü'yü attık Amerika'nın 'çük'ü kaldı elimizde!

STAR: Nikah Masası'na Oturdun İşte

Haber: Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eski eşi Cecilia Albeniz, boşandıktan 161 gün sonra 'Hayatımın aşkı' dediği dünyaca ünlü bir halkla ilişkiler uzmanı ile Amerika'da dünyaevine girdi.

Yorum: Başlık; Ümit Besen'in unutulmaz şarkılarından 'Nikah Masası'ndan alınmış. Bir zamanlar 'I Love You' diye yarı Türkçe yarı İngilizce bir şarkı yaptığı için tefe konulan sevgili Ümit Besen'in, bir gün gelip AK Parti'nin 'basın bülteni' haline gelen bir gazetede, üstelik yabancı kaynaklı bir habere Türkçe bir şarkısıyla manşet olacağı hiç aklına gelir miydi acaba? Bir sözüm de bir eline bir ajanda, öteki eline bir cep telefonu alıp "Ben falancanın basın ve halkla ilişkiler danışmanıyım" diye gerim gerim gerilenlere! Bakın dünyada ne 'meslekdaşlarınız' var!

VATAN: Gönül 'Namus Belası'nı Dinledi

Haber: Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bir gecede Murat Göğebakan'dan Cem Karaca'nın unutulmaz şarkısı 'Namus Belası'nı dinledi.

Yorum: Nurlar içinde yatsın sevgili Cem Baba, şarkısının oralara 'düşeceği'ni üstelik önemli bir bakan tarafından ayakta alkışlanacağını bilseydi, oturup da besteler miydi? Hiç sanmam!

MİLLİYET: Bira Mağduru İHL Öğrencileri Suçsuz

Haber: Ardahan Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda bulunan boş bira şişeleri nedeniyle Müdür Ali İhsan Ballı tarafından okuldan uzaklaştırılan 7 öğrenci, müfettiş soruşturmasında aklandı.

MİLLİYET: Günde Bir Bardak Bira, Kalp Krizi Riskini Azaltıyor!

Yorum: VELEV Kİ; bu çocuklar bira içti, bu çocuklar kalpsiz mi? Bu çocuklar kalp sağlıklarını düşünüyor olamaz mı? [Yarı şaka yarı ciddi bir yorum, isteyen istediği gibi yorumlamakta özgürdür]

VATAN: Mesir Macunu Saçan İlk Başbakan Oldu

Haber: Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Manisa'da bu yıl 468'incisi düzenlenen Sultan Camii'ndeki mesir dağıtma törenlerine eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile katıldı. Edilen duanın ardından halka avuç avuç mesir macunu saçtı.

Yorum: Halka "En az üç çocuk yapın" diyen Başbakan, baktı ki millette bırakın çocuk yapmayı eve ekmek götürecek güç kalmamış, çareyi halka mesir macunu dağıtmakta buldu. Hadi şimdi de üç çocuk yapmayın da göriiiiim sizi!

ANADOLU AJANSI: Azgın Çifti, Düğün Çıkışı Dükkanın Vitrinine Girdi

Haberi okuyunca başlık hatalı diye düşündüm. Öyle ya olsa olsa, 'Azgın çift?' diye başlamalıydı. Haberi okuduktan sonra yeni evlenen Fatma- Muhammet çiftinin soyadlarının 'AZGIN' olduğunu öğrendim. Başlık doğruydu. Yalnız haber Manisa değil Adana'dan geliyordu. Azgın çifti, mesir macununu nereden bulmuş da, son sürat gerdeğe koşarken cep telefonu satan bir dükkanın vitrininden içeri girmişti işte onu anlayamadım!

VE HÜRRİYET: Size İlhan Abi Diyebilir miyiz?

Haber: Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk anlattı: "Gözaltındayken yanımdaki polisler, 'Size İlhan Abi dersek kızar mısınız?' diye sorduklarında çok güldüm.."

Yorum: Ah ah müzik dünyasının yeni yetmeleri, siz de sevgili İLHAN İREM'e "Abi" deseniz, son yaptıklarını şöyle bir dinleseniz, inanın "Yahu biz ne boş işler kovalıyormuşuz da haberimiz yokmuş" diyeceksiniz. İnanın! Sadece İlhan Abi mi?.. Rahmetli Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok'un da? Sevgili Erkin Koray, Edip Akbayram, Ersen'in de eski plaklarını mutlaka bulup dinleyin, "Ağabeylerimiz vakti zamanında neler yapmış da milyonları peşinden koşturmuş.." diye.

VE VE VE YİNE HÜRRİYET: Gülben Ergen Aman da Aman Yaman da Yaman?

Haber: Hürriyet böyle bir başlık atmadı ama her Allah'ın günü gazetenin birinci sayfasının sağ üst köşesinde üstelik aynı fotoğrafla GÜLBEN ERGEN'i görmekten GINA geldi! Her ne kadar bugüne kadar karşı karşıya gelmesek de, yüz yüze tanışmasak da Gülben Hanım'ı severdim. Allah çoluğuna çocuğuna bağışlasın! Ama, iki yılımı verdiğim Hürriyet, Gülben Ergen takıntısını devam ettirdiği sürece hakkımı helal etmeyecek ve bu hanım şarkıcımızdan soğuyacağım.. 'Soğuyacağım' ne kelime? Soğudum bile! Bu böyle biline.

MİLLİYET'LE BAŞLADIK MİLLİYET'LE BİTİRELİM: MEMATİ ÖLMEYECEK!

Haber: Kurtlar Vadisi fanatikleri iki haftadır şu sorunun yanıtını merak ediyor: Memati ölecek mi? Hatta bu merak dizinin dışında da yoğun olarak tartışılıyor. Kurtlar Vadisi'nin internet sitesinde Memati'nin ölümü ile ilgili bir okur anketi bile düzenlendi. Ankete katılan 258 bin kişi, 'Memati ölmesin' diye oy kullandı. 'Memati ölsün' diyenlerin sayısı ise 67 bin kişide kaldı. Yani Kurtlar Vadisi sevenlerin yüzde 80'i Memati'nin diziye devam etmesini istiyor. Memati'nin Kurtlar Vadisi senaryosundaki önemli yerinin yanısıra, rolü canlandıran sanatçı Gürkan Zengin'in başarısı da bunda önemli bir etken oluyor. Peki, gelelim merak edilen sorunun yanıtına, bu hafta Memati ölecek mi yaşayacak mı?.. Sızan haberlere göre dizinin başında herkes Memati'nin öldüğünü zannedecek, 'Polat en yakın arkadaşını kaybetti' diye düşüneceğiz. Ama sonunda Memati ölmeyecek. Başına dayanan o silahtan kurtulmayı başaracak...

Yorum: Gel de şimdi 'Kurtlar Vadisi'nin yeni bölümünü heyecanla izle..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.