Itır Esen... '15 TEMMUZ' PAYLAŞIMINDA YARGI NE KARAR VERDİ?

Itır Esen... '15 TEMMUZ' PAYLAŞIMINDA YARGI NE KARAR VERDİ?

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde attığı tweet nedeniyle tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen, hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde attığı skandal tweet nedeniyle tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen, hakkında, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. Eser hakkında, 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, "Her hatanın bir bedeli var" demişti. Tacı geri alınan Itır Esen ise hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade vermişti. Esen'in ifadesinde söz konusu paylaşımında hakaret kastının olmadığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde atılan tweet nedeni ile üç kişinin şikayetçi olduğu, Twitter hesabı üzerinde yapılan incelemede şikayete konu paylaşımda bulunduğunun tespit edildiği belirtilmişti.
Dava dün görülen ilk duruşmada karara bağlandı. Itır Esen, “Amacım kimseyi aşağılamak ya da birilerini gücendirmek değildi. Suçsuzum” diyerek savunma yaptı. Mahkeme suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Itır Esen’in beraatine karar verdi.

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.