`' İYİ Kİ DOĞDUN SOSYAL MEDYA''

`' İYİ Kİ DOĞDUN SOSYAL MEDYA''

Facebook denen çöp kutusunu eşelemek çok zevk veriyor insana,,, Okumayı sevmeyen bir milletin yazmaya bu kadar meraklı olması çok şaşırtıcı? İçimizde ne yaratıcı beyinler, kelleler, yürekler varmış meğerse? Sosyal medya sanki Rumeli işkembecisi?

Eşelemek, hamakta sallanmaktan da, bir acı kahveden de, dürümden de, çiğköfteden de daha keyifli? Devir artık konuşma değil yazma devri? Facebook denen çöplüğe herkes bir şeyler atıyor içinde ne varsa ne yoksa?

Bir zamanlar iki kelime üst üste koymak için içilen beş çayı bile beş para etmiyor artık? Devir sallama çay ve paylaşma devri...İletişim için yeni sözlük üç ya da dört kelime 'Beğen?Paylaş?Ekle..İndir veeeee dürt''?

Yazılanları, çizilenleri okudukça neden gazete, dergi satılmadığını anlıyor insan? Çünkü twitter ve facebook var ya ! Hepimiz gazeteciyiz, hepimiz yazarız, çizeriz artık?

Sosyal medya bize kocakarı ilacı gibi geldi doğrusu? Her derde deva menopoza girene de, gerdeğe girene de? Aç mısın yaz, tok musun yine yaz?Yaz derdini ki facebook çare bulsun?

Sosyal medya geldi kavga dövüş bitti? Artık karı koca birbirini pataklamıyor, sıkıntısını paylaşıyor bir tıkla? Tekme yok, tokat yok? Bir tık ,bir click?

Kim korkar fareden? Fare kadının eli ayağı olmuş? Faresi olmayan eve doktor bile girmiyor artık? Anam, bacım, kardaşım? Eşim, dostum, yandaşım? Kimi ararsan orada?

Giyinmeye,kuşanmaya,süse,püse de gerek yok? Paylaşırsın açmazsın? İster açarsın, ister kaparsın? Ya da istediğine verirsin, istediğine vermezsin ..Yeter ki paylaşmayı bil?

Asrın ilacı soysal medya?.Baş ağrısından, lumbagoya? Uykusuzluktan, umutsuzluğa.. Sen yokken ne beğenmeyi, ne paylaşmayı bilirdik? Ne de dürtmeyi!..

Ya sabır çekmek yok, mesaj çekmek var artık? İyi ki doğdun Sosyal Medya?

Zamparanın bile foyası çıktı artık? Kim kimin arkadaşı, kim kimle dans ediyor belli? Twitter'da, Facebook'ta ayağa basmak yok, damara basmak var? Sıkıysa bekar ayağına yat yatabilirsen?

Tepkimi koymak istiyorsun koy gitsin? Hesap yok, fatura yok?

Girip çıkmaya para pul yok.. İstediğin kadar gir-çık.. Ne değnekçiler peşinde ne de bahşişçiler? İster tek başına ister grup kur!.. Nefesini tüketme sadece yaz gitsin? Bu dünyada derdini yazmayan derman bulamaz?

Sosyal medya acil servis gibi maşallah? Gece gündüz mesai var.. Bir yazıyorsun bin alıyorsun nar gibi? İster donla paylaş, ister turbanla? Bu dünyanın ne dini var ne imanı?Heladan ,beladan salla gitsin?

Caz yapanda var, yemek yapanda? Oyuncusu, futbolcusu, dansözü herkes burada yeter ki gel ne olursan ol sen de gel!....

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.