İYİ Kİ KULAĞIM ÇEKİLMİŞ, İYİ Kİ AZAR İŞİTMİŞİM?

İYİ Kİ KULAĞIM ÇEKİLMİŞ, İYİ Kİ AZAR İŞİTMİŞİM?

Magazinkolik 2. yaşına bastı?Ben yine yaz aylarının gelmesi ile Türkiye'yi dolaşmaya başladım konserler için. Kriz her yeri vurdu bizi de vurdu. Ben gezerken Magazinkolik için bir mum bile üfleyemedik. İlk bana teklif geldiği günü hatırlıyorum Nurcan Sabur" Kardişşş yazsana köşe" dediğinde ağzımı eğdim yüzümü buruşturdum. Ama onun tatlı dili yılanı deliğinden çıkarır. Beni de kabul ettirdi. Ve yazmaya başladım. Ben yazdıkça ve okundukça hevesim daha da arttı. Ama inlettim yani Nurcan Sabur'u? Az kulağım çekilmedi. "Hadi yazı yazı" diye. İyi ki çekmiş kulağımı ve iyi ki bol bol azar işitmişim. Onlarca dostum oldu Magazinkolik sayesinde. Sanal ortam çok şeye benzemiyor. Daha nice uzun yıllarımız olsun?

****************

Dedim ya yaz geldi. Ben Konya, Karamürsel, Ankara, Akhisar, Bodrum ülkemin çeşitli yerlerini geziyorum? Görmediğim çok yeri görüp, gelenekleri görenekleri öğreniyorum. Hatta Konya'ya gitmişken Mevlana'ya bile uğrama fırsatı buluyorum?

Bu hafta sonu iki gün iş, iki günüde kendime izin vererek Bodrum'da geçirdim? Bilenler biliyor Bodrum benim için özel mi özeldir?

Her defasında söylüyorum ya kriz kriz diye. Bodrum'u da vurmuş. Esnaf arkadaşlarıma uğradığımda herkesin yüzü o kadar asık ki. İşler çok düşmüş. Beachler de bile doluluk yok. Bir iki ikoncuk dışında magazinsel anlamda da malzeme verecek de yok.

Bodrum sokaklarında geceleri yürürken eziyet çekerdiniz. Ama o eziyet bile keyifliydi. Şimdi barlar sokağında saat kaç olursa olsun boşluktan hemen istediğiniz yere ulaşıyorsunuz.

Bodrum da Küba , Fink yine aynı müşterisi eğlencesi aynı?

Her sene mutlaka Bodrum'un o meşhur eğlence teknesi Cathamaran'a nasıl olursa farkında olmadan arkadaşlarımla binerim. Binene kadar eğlenceli gelir ama sonrası bir eziyet. İşletmenin işleyişini, personelin tavrını ve o kalabalıklığı sevmeyip kendimi karaya çıkartmak için elimden geleni yapıyordum.

Bu senede yine yolum Cathamaran'a düştü. Yanımdaki özel şahıs hadi Cathamaran diyince "E hadi" dedim başıma gelecekleri tahmin ederek.

Saati geldi Cathamaran hareket etti. Binerken bir tuhaflık vardı nasıl olduysa tüm personel gülüyordu. Görevlilerden birine ne oldu işletmemi değişti dedim. O gürültüden tabii benim nedemek istediğimi anlayamadı. Müzik başladı? Bir ses biz deniz'e açılırken öyle enerjili selamladı ki bizi. O an dedim ki "Sanırım bu sefer yırttın Özgür" Dj eşliğinde Tunuslu Ahram alt yapının üzerine bir canlı şarkılar söyleyip insanları coşturuyor ki? Ahram inanılmaz? Hayretler içerisinde izledim tüm gece. Show ekibi de aşmış. Geçen seneye nazaran çok şey eklememişler ama kıyafetler filan yıkılıyordu. Batı Gider'in yaptığı halka şov izlenmeye değer.

Cathamaran da bu kadar eğleneceğim ve bu kadar güzel müzikler dinleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Tabii bunu için gitmeme vesile olan özel insan' a da teşekkürler...

Hani Bodrum daki tüm alışkanlıklarınızı bir yana bırakıp mutlaka bu sene bir defa da olsa Cathamaran'a binin.

Bide yemek konusunda Marina'nın karşısında olan yılların Sünger Pizzasına uğrayın. Kendilerine özgü ürünleri ve spesiyalleri ile ağzınızın tadını bulacaksınız.

Benden tavsiyeler şimdilik bu kadar?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.