Jeyan Büyükburç... KADINLAR GÜNÜ’NDE YUNAN POLİSİNİ PROTESTO ETTİ!..

Jeyan Büyükburç... KADINLAR GÜNÜ’NDE YUNAN POLİSİNİ PROTESTO ETTİ!..

Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya ulaşması için sınır kapılarını açması sonrası Yunanistan’ın mültecilere yaptığı insanlık dışı sertuygulamalar sanatçı Jeyan Büyükburç’u isyan ettirdi.

Kadınlar Günü’nde sahne aldığı restaurant’da Yunan polisinin yaptığı uygulamayı protesto etmek için sınırdaki mülteciler gibi naylon poşet giyen Büyükburç, amacının yaşanan drama tepki çekmek olduğunu söyledi.

Yunan polisinin sınırı geçen mültecilerin paralarını alıp kıyafetlerini de gasp etmesi sonrası mültecilerin kameralara yansıyan görüntüleriyle derinden üzüldüğü belirtilen Büyükburç, “Tüm dünya ülkelerinin bu şiddete ‘dur’ demesi gerekiyor.

Avrupa’nın medeniyeti bu mu? Yunanistan’ın yaptığı bir insanlık suçudur” diyerek tepkisini dile getirdi.

İÇİM KAN AĞLIYOR

Türk insanı ve devletinin bu güne kadar ülkesine sığınan insanlara her zaman misafirperver davrandığını ve yardım elini uzattığını fakat bunu dış ülkelerin yapmadığını belirten Jeyan Büyükburç, “O insanların durumunu gördüğümden beri uykularım kaçıyor, içim kan ağlıyor.

Çok üzülüyorum. Allah onlara yardım etsin. Bende bir sanatçıyım ve sahne kostümümü onlar gibi naylon poşetten yaparak tepkimi göstermek istedim.

Mülteciler de bir insan Avrupa bunu bilmeli ve yapılanları görmezden gelmemeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.