KAFA KARIŞTIRAN SİBER SALDIRI!

KAFA KARIŞTIRAN SİBER SALDIRI!

Gelişmiş mesajlaşma uygulaması WhatsApp, az sayıda kullanıcının "gelişmiş bir siber aktör" tarafından hedef alındığını açıkladı.

“WhatsApp’ı hedef alan saldırı” ifadesi, popüler yazışma uygulamasını kullananların kesinlikle haberlerde görmek istemeyeceği bir ifadeydi.

Üstüne bir de WhatsApp’tan yapılan “Hackerlar bir gözetleme yazılımını telefonlara yüklemeyi başardı” ifadelerini ekleyince şirketin halkla ilişkiler departmanının zor bir gün geçirdiğini tahmin edebiliriz.

WhatsApp, az sayıda kullanıcının “gelişmiş bir siber aktör” tarafından hedef alındığını söyledi.

Bu az sayıda kullanıcıdan biri olmama ihtimaliniz bulunsa da, yine de verilerinizi güvenli kılmanın yollarını öğrenmek sizin için faydalı olacaktır.

UYGULAMA GÜNCELLEMELERİ

Saldırılar ilk olarak bu ayın başında fark edildi.

BBC Türkçe’deki habere göre, WhatsApp’ın sahibi Facebook, uygulamanın sesli konuşma özelliğini kullanan hackerların hedef aldıkları kişileri aradıkları, çağrıyı açmasalar bile bağlantının güvenlik açığını kullanarak telefonlara bir gözetleme yazılımı yüklendiğini söyledi.

WhatsApp, tüm kullanıcılarından uygulamayı güncellemelerini talep etti.

Kullandığınız diğer uygulamalar da güncellemelerle güvenlik açıklarını kapattıkları için uygulamalarınızı sıklıkla güncellemenizde fayda var.

BULUT HESAPLARA GÜVENMEYİN

WhatsApp’ın en önemli özelliklerinden biri uçtan uca şifreleme. Bunun sayesinde gönderdiğiniz mesajlar, karşınızdaki kişiye ulaşana kadar şifreli kalıyor.

Fakat WhatsApp yazışmalarınızı Google Drive veya iCloud’da yedekliyorsanız burada bir güvenlik açığı oluşuyor. Çünkü bu yazışmalar şifreli değil.

Böylece sizin bulut hesabınıza girebilen kişiler tüm yazışmalarınızı da görebilir.

Eğer veri güvenliğinizi artırmak istiyorsanız bu yedekleme özelliğini kapatmanız gerekir.

İKİ ADIMLI DOĞRULAMA

Diğer pek çok sosyal medya uygulaması gibi WhatsApp da iki adımlı doğrulamayı destekliyor.

Bu sayede saldırganlar sosyal medya hesaplarınızın şifrelerini bulsa bile, uygulamaya girmek için SMS veya e-posta ile iletilecek bir şifre gerektiği için hesaplarınıza erişemez.

WhatsApp’ın ayarlar bölümünde bu seçeneği aktive edebilirsiniz.

Kaynak:sözcü.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.