Kitap  Hediye Günü... 9 NİSAN'DA KUTLANACAK...

Kitap Hediye Günü... 9 NİSAN'DA KUTLANACAK...

"Kitap Hediye Günü" bu yıl 9 Nisan 2017 Pazar günü kutlanacak. "Kitap Hediye Günü"nde, herkesin tanıdığı veya tanımadığı birine “Benden Sana” diyerek kitap hediye etmesi amaçlanıyor.

“Kitap Hediye Günü” Bu Yıl 9 Nisan Pazar Günü Kutlanıyor

Kurulduğu günden bu yana yaptığı gönüllü çalışmalarla, ‘toplumun kitap okuma oranını artırmak ve daha fazla insanı kitapla buluşturmayı’ hedefleyen Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği yaparak, insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak, hediye vermenin ve almanın mutluluğunu insanlara yaşatmak için dünyada bir ilk olan ‘Kitap Hediye Günü’ organizasyonunu başlattı.

Bu amaçla her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar gününü ‘Kitap Hediye Günü’ olarak ilan edildi.

Bu yıl 9 Nisan Pazar günü herkesin “Benden Sana” diyerek birine bir kitap hediye etmesi isteniyor. "Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap" sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve kitaba ihtiyacı olanlara kitaba ulaşma imkanı sağlamak için çalışan Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği el ele vererek Nisan ayının üçüncü Pazar gününü insanların birbirine kitap hediye ettiği ‘Kitap Hediye Günü’ olarak ilan ettiler.

"Kitap Hediye Günü" bu yıl 9 Nisan 2017 Pazar günü kutlanacak. "Kitap Hediye Günü"nde, herkesin tanıdığı veya tanımadığı birine “Benden Sana” diyerek kitap hediye etmesi amaçlanıyor.

Kitap okumayı özendirmek için Beşiktaş futbol takımının futbolcuları "Kitap Hediye Günü" için “#BendenSana KİTAP En Güzel Hediye” yazılı pankart ile sahaya çıkacak. Futbolcular çocuklara kitap hediye edecek. Toplumda sevilen ve takip edilen her meslekten kanaat önderleri #bendensana ve #aklımasengeldin etiketleri ile sosyal medyalarında kitap hediye etmeyi özendiren video virallerini paylaşacaklar.

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver konuyla ilgili, "Vakfımız her sene Nisan ayının üçüncü Pazar gününü 'Kitap Hediye günü' ilan etti. İnsanlarımıza birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazandırmak istiyoruz.

Kitap en değerli hediyedir. Bu yıl ikincisini 9 Nisan 2017 Pazar günü kutlayacağımız ve Dünya’da bir ilk olan bu uygulama hepimizi heyecanlandırıyor. Kitap Dostlarının 9 Nisan Pazar günü tanıdıkları veya tanımadıkları kişilere "Benden Sana" diyerek bir kitap hediye etmeleri istiyoruz.

9 Nisan Pazar günü sabahı Sütlüce Miniatürk’te özel bir tören yapılacak. Kitap Ağacı dikilecek, Çocuklar Kitap Ağacından meyve toplar gibi ağaçta asılı olan kitapları toplayacak.

Öğleden sonra Trump Tower’da çocuklar için bir kitap şenliği ve atölyesi düzenlenecek. Yayınevleri hafta boyunca mağazalarında özel indirimler ve aktiviteler düzenleyecek.

Okuyan Türkiye için Herkese Her Yerde Kitap okutmayı hedefliyoruz. Türkiye’de kitap okuyan insanların sayısını arttırmak için herkesin bize el vermesini bekliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.