KÖRLER SAĞIRLAR DEFİLESİ: FASHİONABLE  İSTANBUL

KÖRLER SAĞIRLAR DEFİLESİ: FASHİONABLE İSTANBUL

Aylardır bir tantana koparılıyor? New York, Paris ve Milano'dan sonra İstanbul dünyanın moda merkezi olacak ve "Fashionable İstanbul" bu ateşi yakacak? "Dünya çapında bir sürü isim konuk olacak, süper modeller gelecek, modanın devleri katılacak " falan diye bir sürü palavra sıkıldı sıkıldı durdu?Organizasyon tam bir fiyasko? Modacı olarak katıla katıla Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, Gianfranco Ferre, Missoni ve Vivienne Westvood katıldı? Bunların hiçbiri Türkiye'nin tanıdığı markalar olmadığı gibi dünyanın hiçbir yerinde de trend markalar değiller? Bugün dünyada sükse yapmak için Dolce Gabbana, Giorgio Armani, Gianni Versace, Prada,Balenciaga, Donna Karan , Valentino, Coco Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Yves Saint Lauren gibi imzaları getirmek gerekiyor? Nitekim üç günlük moda haftası dünyanın hiçbir ülkesinde tek satır yer almadı? Hatta İstanbul'da dört markası olan İtalya'nın basını bile körleri sağırları oynadı? Dahası Cavalli'nin dışındaki markalar kendi internet sitelerine bile tek satır haber koymadılar? Zaten eski koleksiyonlarını allayıp pullayıp çakmışlar Fashionable panayırına?

Fashionable Dolmabahçe'de kurulan çadır tiyatrosunda moda günleri yerine sirk düzenlense hem Türkiye hem de dünya daha çok ilgi gösterirdi? Bu işi düzenleyenler ne modayı ne reklamı ne de tanıtımı biliyor? Basınla ilişkiler diye bir şeyden haberleri yok? CNN'e sırtı dayamakla bu işi yırttık zannettiler? Televizyondaki görüntülerde başlı başına bir komediydi zaten? Modacı desen değil, gazeteci desen o da değil Eda Taşpınar diye biri saçma sapan sorularla kıkırdıya kıkırdıya bu gösteriyi sundu ?. Yanında da bir çocuk salepçiyle bozacı gibi ekranda köşe kapmaca oynadılar? Yani bu ülkede modayı bilen bir tane adam, defileri tanıtacak bir tane gazeteci yokmuş demek ki?

Geleceği söylenen bir çuval adamın gelmemesi çok doğal ama esas fiyasko defileleri sunan topmodeller? Yirmiüç kişilik listeyi tek tek inceledim? İçinde bir tane dünya klasmanında model yoktu? Jessica Stam'ı şişire şişire bir süper modelmiş gibi yutturmaya çalıştılar? Bu modellerin hepsi günlüğü bin dolardan fazla etmez? Ayrıca bir tane bile Türk mankene yer vermemekte organizasyonun ayıbı? Gerçi bu kadar düşük seviyeli yabancı mankenler arasında bizim kızların yer almaması şans oldu..

Benim ağrıma en çok giden bu karnavala İstanbul adının konması yani 15 Milyonluk İstanbul, bir Victoria Secrets kadar olamadı? Madem bu işi bilmiyorsunuz bir bilene soracaksınız? Eğer İstanbul'un adını modada dünyaya duyuracaksan Giselle, Naomi, Adriana Lima, Heidi Klum,K ate Moss, Laetitia Casta, Alessandra Ambrosio, Marisa Miller, Karolina Kirkova, Miranda Kerr gibi süper modellerden en az birini ikisini podyumda yürüteceksin? Yine kimsenin tanımadığı Bar Rafaeli'yi yüz güzeli ayağıyla (ne anlamı varsa) İstanbul'a getirmekle kimse bu pilavı yemedi de zaten?

Şimdi İstanbul'da böyle bir sirk kuranlara soruyorum yaptığınız bu körler sağırlar defileleriyle İstanbul, söylediğiniz gibi Newyork, Milano, Paris'ten sonra dünyanın dördüncü moda merkezi mi oldu?? Ne istanbul'un ne de dünyanın ilgisini çekti? Birkaç magazin haberi dışında yerel medya bile ilgi göstermedi?

Türk modacılarını,Türk mankenlerini,Türk medyasını yani Türk halkını dışlayarak yapılan organizasyonda işte böyle kendiniz çalar kendiniz oynarsınız?.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.