MAGAZİNKOLİK 2 YAŞINDA VE SİZLERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR...

MAGAZİNKOLİK 2 YAŞINDA VE SİZLERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR...

07.07.07?

James Bond kodu ya da bir denklem değil bu?

Siteniz magazinkolik.com'un kuruluş tarihi?

Tam 2 yıl oldu magazinkolik'in sizlerin karşısına ilk görücüye çıkması?

Çıkar çıkmaz da ister kelebek etkisi deyin, ister çığ tepkisi; gittikçe büyüyerek bu güne ulaştı?

Bugün 2. yaşını kutlayan magazinkolik sizlerin karşısına muhteşem bir gurur tablosuyla çıkıyor?

İnternette tüm ölçüm yapan şirketler magazinkolik'in başarısını kanıtlamak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar?

Örneğin google; sitemizin pagerank'ini(*) 5 gösteriyor? Bizden çok önceleri kurulan birçok magazin sitesi daha 2 lerde 3 lerde tırmalarken, sitenizin 5'e ulaşması sizlerin bu magazin haber portalına ne kadar sahip çıktığınızı gösteriyor?

Hemen ardından, internet sisteminin bağımsız ve yagane ölçüm kuruluşu olan Alexa?

Magazinkolik, ziyaretçi sayısı ve trafik olarak Alexa da gittikçe yükselen bir grafikle magazinkolik tüm dünyada 48.292. sırada? Bu grafik ise magazinkolik'i, Türkiye'de tüm "magazin haber portalları" arasında çoktan 2. sıraya oturttu bile?

Kısacası Magazinkolik, kuruluşunun üzerinden daha 2 yıl geçmiş olmasına karşın, tiraj olarak 8-10 yıllık siteleri geride bırakarak kendi dalında ilk 2 site arasındaki yerini aldı? (Tüm türk siteleri arasında da ilk 1000'e girerek, 983. sırada olma başarısını gösterdi)

Peki neydi magazinkolik'i sizlerin karşısında bu denli değerli kılan?

Sizler bu sitenin 30 yıllık bir magazin emeğiyle, çevresi, bilgisi, deneyimi, kültürü ve tecrübesiyle yoğrulduğunu zaten biliyorsunuz?

Bunun yanı sıra, hızlı ama doğru ve dürüst haberciliğe de sahip çıkıyorsunuz? Zaten 2 yıldır topladığımız ödüller de bunun çok somut birer kanıtı değiller mi?..

Gelelim köşe yazarlarımıza; onların da bu büyük başarıda sahip oldukları payı asla unutmamak gerekir?

Magazinkolik'de köşe yazarı seçerken seviyeyi çok yukarılarda tutmaya çalıştım? Örneğin Ece Gürsel'i ne zaman görsem defile provalarında kitap okuyordu. Ona yazmayı teklif ettiğimde çok şaşırdı. Ama o kadar başarılı oldu ki, daha sonra kitap yazmaya karar verdi?

Aynı şekilde Özgür Aras'da kitapları olan ve camianın tam göbeğinde yaşayan biriydi. Ona da köşe teklif ettiğimde çok şaşırdı ama neticede çok başarılı bir köşe yazarı oldu?

Hulusi Tunca, Türkiye'nin en başarılı magazin yazarlarından biri ve benim gazetecilikteki, hocalarımdan biridir. Onun çok "lezzetli" köşe yazılarını resmen bir tiryaki gibi merakla beklemekteyim?

Fehmi Ketenci'de Tunca gibi benim hocalarımdandır ve köşe yazarlığındaki kariyerini televizyon eleştirmenliğiyle yapmıştır. Şuanda da bizim sitede bu işini çok başarılı bir şekilde sürdürmektedir?

Ve Murat Öktem; aramıza en son katılan ve bana "sitemde yabancı magazin olmayacak" prensibimi çiğnettiren kişi? Aslı spor yazarlığı olan Murat Öktem, özel hobisi, arşivi ve yüreğini bana açınca yabancı magazini gönül rahatlığıyla teslim edebileceğim kişi olup çıktı?

*****************************

Tabii bu arada sizlere haberlerin ulaşmasında müthiş bir gayret sarfeden aynı zamanda sitemizin Reklam Koordinatörü de olan sevgili hayat arkadaşım Esin ile hobi olarak başladığı editörlük işini çok iyi noktalar getireceğine inandığım gayretli ve araştırmacı arkadaşımız Gaye Öz'ü de "teşekkürler listemizde"; "haber atlama" sıkıntısı yaşatmadıkları için

en baş köşeye koymak lazım...

*****************************

Ve de sizlere bu siteyi, hiç kesintisiz, en güzel yüzüyle ulaştırmaya çalışan teknik ekibimiz?

Magazinkolik'in en sağlam bastığı temel taşları? İçinde olmaktan gurur duyduğumuz Erdem Yurdanur ve Tarkan Onar'ın patronluğundaki Kokteyl Network ve özellikle de arı gibi çalışkan, tilki gibi zeki ve aslan kadar yürekli sevgili Emrah Akdağ, Zafer Kotan ve Ayfer Beyi kardeşlerimiz?

Sözün özü; 2 yıldır sizlerle hergün defalarca karşılaşmaktan çok ama çok mutluyuz? Size söz veriyoruz, gittikçe büyüyecek ve sizlere çok daha sıkı bağlarla bağlanmaya çalışacağız?

Elbette, hiç vazgeçmediğimiz, Abdi İpekçi ekolünden adım sapmadan, dürüst, doğru, hızlı ve etkin habercilikten de asla taviz vermeden?

MAGAZİNKOLİK'LE GEÇEN 2 YILINIZ KUTLU OLSUN !..

(*)PageRank nedir?

PageRank bir web sayfasının internetteki önemini simgeleyen sayısal bir ifadedir. Adı birinden diğerine değişse de, genellikle 1'den 10'a kadar değişen bu değeri tüm arama motorları sonuçlarını sıralamada kullanırlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.