MİMAR SİNAN ÖĞRENCİLERİNİN TASARIMLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

MİMAR SİNAN ÖĞRENCİLERİNİN TASARIMLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile Saydam Tekstil`in ortak çalışması olan "Dokuma Kumaş Tasarımı" projesinin sergi açılışı gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile Türkiye'nin en önemli tekstil kuruluşlarından Saydam Tekstil'in ortak çalışması olan "Dokuma Kumaş Tasarımı" projesinin sergi açılışı 18 Aralık Perşembe günü(dün) üniversitenin Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tasarımları hayata geçirilen öğrencilere teşekkür belgeleri Saydam Tekstil Genel Müdürü Serdar Saydam, Artistik Direktörü Seda Saydam ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can ve diğer öğretim üyeleri tarafından verildi.

Seda Saydam sergi açılışında yaptığı konuşmada "Biz aslında bir hayale yolculuk yaptık. Saydam Tekstil ve öğrencilerin hayallerini bir ortak noktada buluşturduk" dedi.

Versace'den Kenzo'ya, Armani'den Dior'a kadar dünya çapında birçok modacıya kumaş veren ülkemizin en önemli tekstil kuruluşlarından olan Saydam Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Saydam, öğrencilerin tasarımlarıyla yola çıkarak ürettikleri kumaşların, dünya pazarında çok beğenileceğinden emin olduklarını belirtti.

Ünlü moda tasarımcısı Özlem Süer'in öğrencilerin kumaş tasarımlarından yola çıkarak hayat buldurduğu kostümler profosyonel mankenler tarafından "Sonsuz Aşk" albümünde ki müzikler eşliğinde sunuldu ve büyük alkış aldı.

Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Saydam Tekstil'in verdiği konsept çerçevesinde hazırladıkları tasarımların hem kağıt üzerindeki, hem hayata geçmiş, kumaş olarak dokunmuş şekilleri, hem de ünlü moda tasarımcısı Özlem Süer'in bu kumaşlardan hazırladığı kostümler şeklinde yer aldığı serginin açılışında aynı okulda yardımcı doçent olarak görev yapan Süer'in hazırladığı kostümler ünlü mankenlerin üzerinde de sergilendi.

Üniversite öğrencilerinin sektörle etkileşimde olması amacıyla başlatılan projede hazırlanan tasarımlar ve kumaşa dönüşmüş şekillerinin yer aldığı sergi 18-24 Aralık tarihleri arasında açık kalacak.

Geceye katılan magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir'in defile öncesi sorularını yanıtlayan Seda Saydam, bu gece yaşadığı mutluluğu kelimelerle tarif edemeyeceğini belirtti.

-Seda Hanım, Üniversitelerle partnerlik yaparak oluşturduğunuz bu çalışmalar, bundan sonra da devam edecek mi, bir sonra ki projeleriniz neler?

- Tabiki devam edecek, yeni nesil çok başarılı ve çok akıllı, onların hayal gücüyle ortaya çıkan tasarımlara biz kumaşlarla hayat bulduracağız ve bundan sonraki çalışmalarımız liv sanatı ile ağırlıklı olacak.

-Bu projelerinizi, yurt dışında ki üniversitelerle de gerçekleştirme planlarınız var mı? Var ise hangi ülkeler öncelikli olacak.?

-Ben moda eğitimimi İtalya 'da aldım. Bu tip bir çalışmayı öncelikle İtalya'da yapmayı planlıyoruz ve görüşmeler başladı. Somutlaşan gelişmeleri daha sonra sizlerle paylaşacağız.

-Saydam Tekstil'i üretimin yanında ileriki dönemlerde yurt içi ve dışı perakende sektöründe de görebilecek miyiz.Üretilen kumaşlardan tasarlanan kıyafetler mağaza yada butiklerde satışa sunulacak mı?

-Şu an perakende sektörüne girmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Bu konseptimiz ve çalışmalarımız aynı hızla devam edecek, biz global markalara kumaş vereceğiz onlar perakende sektörüne kıyafet üretecek, Şimdilik böyle.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.