MODANIN KALBİ BU KEZ TAMZARA'DA ATACAK!..

MODANIN KALBİ BU KEZ TAMZARA'DA ATACAK!..

Top modeller bu kez Tamzara kumaşının tanıtımı için podyumda değil, Tamzara mahallesinin yüzlerce yıllık sokaklarında yürüyecek.

Kaymakam Sn. Murat Çağrı Erdinç önderliğinde ve Şebinkarahisar Kaymakamlığı himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Tamzara Kumaşını tanıtma faaliyetleri kapsamında 16 Temmuz 2016 akşamı koreografisi dünyaca ünlü koreografımız Uğurkan Erez'e emanet edilen ve baş mankenliğini Özge Ulusoy'un yapacağı muhteşem bir defile gerçekleştirilecek...

Türkiye'nin önde gelen denim tasarımcılarından Ahmet Giray Yılmaz Tamzara kumaşı için kolları sıvadı...

Koreografisi Uğurkan Erez'e emanet edilen defilede baş manken olarak Özge ulusoy yer alırken Bilge Kara, Zeliha Çal, Alona Kral, Merve Karan, Elif Ece Uzun, Ebru Ürün, Ebru Güzel gibi top modeller bu kez podyumda değil, Şebinkarahisar Kaymakamı Sn. Murat Çağrı Erdinç tarafından restore ettirilen tarihi Tamzara evlerinin arasında ve yüzlerce yıldır aslı gibi korunan sokaklarında, yürüyecekler...

Victoria's Secret'dan sonra Türkiye'de ilk kez bir keman sanatçısı Tamzara kumaşı için podyumda canlı performans sergileyecek: Ceren Aksan 9 yaşında başladığı Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'ndaki keman eğitimini, aynı üniversite mezunu olarak tamamlayan, eğitimine master seviyesinde devam eden ve Üniversitenin Akademik kadrosunda 6 yıl görev alan Ceren Aksan, elektro kemanı ile dünyaca sevilen (pop, rock, klasik, jazz, dans, elektronik) hit parçaları yorumlayarak canlı olarak seslendiren ve kendi tarzını oluşturan ilk ve tek keman sanatçısıdır.

Daha önce benzerleri yurtdışında özellikle Victoria's Secret defilelerinde görülen bu performans Türkiye'de ilk kez Tamzara'da Uğurkan Erez'in koreografisi ile Ceren Aksan tarafından gerçekleştirilecektir. Etnik Tamzara müzikleri çalan yerel bir grubun yine canlı performansı ile başlayacak olan defile; Ceren Aksan'ın klasik müzik performansı ile bambaşka bir boyut kazanacaktır.

Yıldırım Mayruk'a Onur ödülü..

Bu sene Şebinkarahisar Kaymakamlığı tarafından alınan kararla, gelenekselleşme yolunda ilerleyen Tamzara Defilesi kapsamında, sanatsal ve kreatif anlamda tekstil sektörüne yön veren, yıllarını bu işe adamış, mesleğinde marka ve duayen hale gelmiş birModa İnsanına Onur Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır. Tamzara II Defilesi kapsamında bu yıl Onur Ödülü, annesi de Tamzaralı olan duayen modacı Yıldırım MAYRUK'a verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.