Müge Ökten... "TÜRKÜLERLE BÜYÜDÜM AMA POPÇU OLDUM" !..

Müge Ökten... "TÜRKÜLERLE BÜYÜDÜM AMA POPÇU OLDUM" !..

Müge Ökten, müzik dünyasına Süleyman Sata prodüktörlüğünde, söz, müzik Doğuş imzası taşıyan “Kim Mutlu Söyle” isimli şarkısıyla hızlı bir giriş yaptı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinde müzik öğretmenliği yapan Müge Ökten, müzik dünyasına Süleyman Sata prodüktörlüğünde, söz, müzik Doğuş imzası taşıyan “Kim Mutlu Söyle” isimli şarkısıyla hızlı bir giriş yaptı.

Dedesi Ziya İzgin’nin TRT ses sanatçısı olduğunu ve çocukluğunda müzikle ilk buluşmasının dedesinin dilinden dökülen halk türkülerimizle olduğunu söyledi.

İlk müzik eğitimini dedesinden aldığını ifade eden Müge Ökten “ Yöresel ağızları, uzun hava ve makamları dedem Ziya İzgin öğretmiştir” dedi. Özümüzün ruhunu taşıyan ezgilerle müziğe başlamanın insanın kendini tanımak olduğunu da sözlerine ekleyen Müge Ökten “Müziğe birazda esnaf zihniyetiyle yaklaşmak lazım pop müziğin gençlik üzerindeki etkisi ve Dünya sanatçısı olabilme arzusu asıl eğitimimi Batı tarzında almaya itti” dedi.

Sahne çalışmalarında kendi tarzına yakın Türkülere yer verdiğini sözlerine ekleyen Müge Ökten “Bir gün dedemle farklı bir soundla düet yaparak Türkülerimizi seslendirmek isterim” dedi. Hangi tarzın sanatçısı olursa olsun Türkülerimizin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.