Murat Yeter... `ARTIK UCUZ ARANJÖR, UCUZ BESTE ARANIYOR`

Murat Yeter... `ARTIK UCUZ ARANJÖR, UCUZ BESTE ARANIYOR`

Türk popunun önde gelen aranjör ve bestecisi Murat Yeter, geçtiğimiz gün Hayat Müzik?te Ahmet Erten?in sorularını yanıtladı.

Yeni albümü '?Asya??yı yayınlayan başarılı müzisyen hem albümü ile ilgili hem de müzik piyasası hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Murat Yeter '? Belli bir noktada tıkanıp kalıyoruz sektörce. Yapımcı para kazanmıyor kazanamayınca yatırım yapmıyor. Ucuz insanlarla çalışıyorlar. Ucuz aranjör arıyor, ucuz beste arıyor her şeyi ucuza yaptırmaya çalışıyor. Sözüm meclisten dışarı hepsi için demiyorum tabi. Haklılar nereden para kazanacaklar.

Ya da tutmuş ne varsa onun tekrarı yapılıyor. Riske girmemek için. Yatırım yapmayınca üretim aynı noktada dönüp duruyor. Yapımcı eskiden 400.000 CD satınca ''eh işte'' durumundaydı. Şimdi 100.000 büyük rakam deniyor.

Kalite düştü panikledi herkes. Mesela bu yıllarda yapılan şarkıların hepsine yorum yapmama gerek yok. Bir tane şarkıya müzikal yorum yapsam zaten aynı şeyler hepsi için geçerli olacak. Çünkü bir çoğu aynı. Şarkılar, arajmanlar, sözler hep aynı yani birine yorum yap hepsini değerlendir.

Çoğu maalesef böyle. Arada çıkan güzel işlerin de zaten tuttu diye taklitleri yapılıyor.?? Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.