Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği... KKTC'DEN SEVİNDİRİCİ HABERLER !..

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği... KKTC'DEN SEVİNDİRİCİ HABERLER !..

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), tüm dünyada telif hakları konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Almanya ve Macaristan'da yapılan toplantı ve görüşmelerin ardından MSG Yönetimi son olarak KKTC’yi ziyaret etti.

Sezen Aksu, Tarkan, Yalın, Göksel, Kenan Doğulu gibi Türkiye'nin birçok ünlü sanatçı ve eser sahibinin üyesi olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), tüm dünyada telif hakları konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Almanya ve Macaristan'da yapılan toplantı ve görüşmelerin ardından MSG Yönetimi son olarak KKTC’yi  ziyaret etti.

YENİ TELİF YASASININ HAZIRLANMASINDA MSG KATKIDA BULUNACAK…

Başkan Garo Mafyan ve yönetim kurulundan Bülent Pozam, Cengiz Erdem, Genel Sekreter Av. Barış Şensoy’dan oluşan MSG heyeti, öncesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile başlattığı bilgilendirme toplantıları sonrası dün KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ile bir araya gelerek yeni teklif yasası konusunda istişareler de bulundu. Kanun çıkarılması konusunda meclis başkanının da desteğini aldı.

Yıllardır telif hakları konusunda KKTC yetkilileri ile görüşen MSG, bu görüşmeler de fikri hakların yasalaşmasının KKTC’ de ki lokal müzik endüstrisi ve sanatın gelişmesine yaratacağı katkının önemini bir kez daha yineledi.

MSG Yönetimi adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erdem;  “KKTC’de yeni yasanın oluşması için her türlü bilgi ve desteğin verilerek KKTC’ de ki telif yasasının bir an önce çıkması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.  MSG yönetim Kurulu üyesi Bülent Pozam ise; “Tüm çalışmalar da MSG ekibi gerek arge çalışmaları ve gerekse fikri haklar konusundaki profesyonel kadrolarıyla meclis komisyonlarına her türlü desteği verecektir” dedi.

 

Başkan Garo Mafyan’ın açıklamaları;

“Bu yasa 5846 sayılı telif hakları kanunumuzun da ilerisinde dünya standartların da eksiksiz olucağını ümit ediyorum bu yasa ile KKTC ve Türk sanatçıları üretime teşvik edecek ve yeni katma değerler yaratacaktır.

Türkiye'de ki müzik sektörünün gelişmesini yakından takip ettiğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de benzer yasalarla gelişen dünyaya daha entegre olunmasını hedeflediklerini dile getiren ve bu alanda yeni yatırımlarında olabilmesi için Fikri ve Sinai hakların yasalaşması gerektiğinin öneminin farkında olduğunu dile getiren Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, en kısa sürede yasa teklifi oluşturacaklarını belirtti.

MSG Genel Sekreteri Av. Barış Şensoy, bu yasalaşmayla beraber, Türk müzik sektörünün de KKTC’ de önemli bir telif kazancı oluşmasını hedeflediklerini, ikili anlaşmalarla her iki ülkeninde telif kazançları azımsanmayacak kadar yüksek olacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.