Mustafa Uslu..."HER BAŞARILI İŞİ BALTALAYACAK MISINIZ?"

Mustafa Uslu..."HER BAŞARILI İŞİ BALTALAYACAK MISINIZ?"

Dijital Sanatlar Yapımevi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise geçen yıl vizyona giren “Çiçero” filminin oyuncusu Erdal Beşikçioğlu tarafından icra takibi, ihtarname veya herhangi bir hukuki başvurunun kendilerine tebliğ edilmediği yer aldı.

Açıklamada Çiçero filmiyle ilgili Erdal Beşikçioğlu ve ajansına, oyunculuk bedeli olarak vergileri dahil Şubat 2018 ve Temmuz 2018 tarihleri arasında tüm ödemelerin yapıldığı ve herhangi bir borçlarının bulunmadığı belirtildi.

İşte o açıklamanın tamamı:

Kamuoyuna Duyuru;

 Geçen yıl vizyona giren “Çiçero” filminin oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun Dijital Sanatlar Yapımevi’ne icra takibi başlattığı yönünde, “sözcü.com.tr” internet sitesinde 24 Ocak 2020 tarihinde Hayati Arıgan imzasıyla yayınlanan haberde mevzu edilen icra takibi, ihtarname, herhangi bir hukuki başvuru veya bugüne kadar şirketimize ulaşan bir tebliğ bulunmamaktadır.

 Kaldı ki; Çiçero filmiyle ilgili şirketimiz tarafından Erdal Beşikçioğlu ve ajansına, oyunculuk bedeli olarak 08.06.2018 tarihli, 024548 no’lu, ‘Erdal Beşikçioğlu oyunculuk bedeli’ açıklamalı faturaya istinaden vergileri dahil olmak üzere 14.02.2018-07.09.2018 tarihleri  arasında ödemeler yapılmış olup, ayrıca kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır.

 Ayrıca habere konu olan diğer hususlarla ilgili olarak;

Sayın Muhterem Nur tarafından Müslüm filmiyle ilgili açılan herhangi bir davada taraf olmadığımız gibi savcılık da kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermiştir.

 Ayla filminin kahramanı rahmetli Süleyman Dilbirliği’nin kızının firmamız için talep ettiği kovuşturma talebi Kasım 2016 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı’nca reddedilmiştir.

 Çiçero filmi için İlyas Bazna’nın kızları tarafından açılan davaya; Dijital Sanatlar Yapımevi olarak Anayasa’nın “Fikir ve Sanat Hürriyeti” başlıklı 27. maddesi ve “Sanat ve Sanatçının Korunması” başlıklı 64. maddesine dayanarak yaptığımız itiraz kabul edilmiş, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

 Naim filmimizle ilgili merhumun kızlarının babalarının manevi değerlerinin zedelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir talepleri de; Türk mahkemeleri tarafından, merhum Naim Süleymanoğlu’nun  maneviyatına zarar verecek herhangi bir suç ve suç unsuru oluşmadığından reddedilmiştir.

 Dijital Sanatlar Yapımevi, sinema sektöründe “Ayla” filminden itibaren başarılı işlere imza atmış, üç yılda; tüm zamanların en fazla izlenen Türk filmleri listesinde ilk on sırada 2 filmi, ilk yüz sırada ise 5 filmi olan sinemaya gönül vermiş bir şirkettir. Firmamız yeni filmler üretmeye ve Türk halkıyla buluşturmaya devam edecektir.

 Basın ahlak ilkeleri ve etik kurallar gereği tarafımızdan görüş alınmadan yapılan şirketimizi yıpratmaya, hayata geçirdiğimiz işlerle ilgili yersiz soru işareti oluşturan bu tür masa başı haberler karşısında üzüntü içindeyiz.

 Firmamızı ve çalışanlarını, yapımlarımızı, manevi değerleri zedeleyen; hukuka bile yansımamışken icra takibi başlığı ile verilen, basının tarafsızlık ilkesine rağmen asılsız bu haberleri kamuoyunun bilgisine sunmadan önce tarafımızdan bilgi alınması gerekliliği haberciliğin en temel ilkesi olduğunu takdirlerinize sunarız.

 Saygılarımızla

Dijital Sanatlar Yapımevi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.