MÜZİK MESLEK BİRLİKLERİNDEN 'GÜLŞEN' AÇIKLAMASI!

MÜZİK MESLEK BİRLİKLERİNDEN 'GÜLŞEN' AÇIKLAMASI!

Şarkıcı Gülşen’in nisan ayındaki bir konserinde sarf ettiği ifadeleri neticesinde tutuklanmasıyla ilgili tepkiler artarken, müzik meslek birlikleri de hukukun herkese adaletli ve eşit olarak uygulanması konusunda bir açıklamada bulundu.

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına yönelik Müzik Meslek Birlikleri MSG, MESAM, MÜYAP, MÜYOBİR ortak açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* “Sanatçı Gülşen'in aylar önce bir konseri esnasında yapmış olduğu bir yorum nedeniyle dün akşam itibariyle tutuklanması, ülkemizde hukukun herkese adaletli ve eşit olarak uygulanması gereğinin ne kadar önemli ve hassas bir konu olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.

*Ceza hukukunun en temel ilkesi olan suç ve ceza arasındaki orantılılık ilkesi, işlenen suçun ağırlığı ve orantılı ceza ve güvenlik tedbiri uygulanmasını gerektirir.

Ne yazık ki bu uygulamada bu ilkenin göz ardı edildiğini gördük.

*Müzik Meslek Birlikleri olarak ülkemizde hukukun üstünlüğünün egemen olması, herkese eşit şekilde uygulanan bir adalet anlayışının hakim olması, laik ve demokratik bir ülkenin olmazsa olmazlarının unutulmaması gönülden temennimiz ve devletimizden talebimizdir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.