My Dad Is My Greatest Hero `EN BÜYÜK KAHRAMANIM; BABAM'

My Dad Is My Greatest Hero `EN BÜYÜK KAHRAMANIM; BABAM'

"Bir sabah bakacaksın ki, bir tanem, ben yokum" diye bir şarkı var, biliyor musunuz? Kürdili Hicazkar makamında pek içli bir Selahattin İçli şarkısı. Hüceste Aksavrın'a ait sözleri müthiş dokunaklı.

Bu şarkıdan benim de geçtiğimiz günlere kadar haberim yoktu. Ne zamanki; sevgili Haşmet Babaoğlu'nun 'Babamın istek şarkısı' başlıklı yazısı okudum, öğrendim ve de dinledim.. Ağladım..

o o o

Haşmet bir gün anne babasının ziyaretine gider..

Babası ona "Hani söz vermiştin, o şarkıyı bulup bir CD yapacaktın Haşmet! İki yıl oldu geçti üzerinden" demez mi?

Haşmet, şarkıyı arayıp bulur cep telefonundan Youtube uygulamasını devreye sokarak..

Mustafa Sağyaşar'ın berrak sesi yükselir aygıttan.

"Gözlerimdeki son yağmur pencerende/ Beni anlatır sana bir bir ilerde" sözlerini okurken Sağyaşar, Haşmet'in boğazı fena düğümlenir ama belli etmemeye çalışır..

Onlara veda edip kapıdan çıktıktan sonra bir an ne yapacağını bilemez.. Sonra kimseye çaktırmadan cep telefonumu öper..

o o o

17 Haziran Pazar; Babalar Günü..

'Babacığımsız' geçireceğim 38. Babalar Günü..

Ben de babacığımın çok sevdiği şarkılardan bir CD yapıp götürüp bıraksam.. Ben gittikten sonra canım anneciğim ile birlikte dinlerler mi acaba?..

Mutlaka dinlerler..

Sonra..

Babamın öldüğü yaşta yaptığımı yapacağım..

Koyacağım müzik setine Teoman'ın CD'sini;

o o o

Saatim yok/ Tam olarak bilemem/ Biraz biraz/ Biraz şarap önceydi/ Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken/ Günler hayatlar geçiyor/ Kayıp bir bavul gibiyim havaalanında/ Ya da boş bir yüzme havuzu sonbaharda/ Çok mu ayıp hala mutluluk istemek/ Neyse zaten hiç halim yok/ Bugün benim doğum günüm/ Hem sarhoşum hem yastayım/ Bir bar taburesi üstünde/ Babamın öldüğü yaştayım/ Bugün benim doğum günüm/ Kelimeler büyüyor ağzımdan/ Bildiğim tüm hayatlar/ Paramparça paramparça

o o o

Babamın öldüğü yaşı geçeli 6 sene oldu.. Ben hala buradayım..

Ama bir gün canım kızıma biricik Ecem Naz'ıma sesleneceğim;

"Bir sabah bakacaksın ki, bir tanem, ben yokum" diye bir şarkı var balım.. İndir internetten de hele bir dinle..

o o o

Bir sabah bakacaksın ki bir tanem ben yokum/ Dünyayı sana bırakıyorum bir tanem/ Söz aldım saatlerden sana koşacaklar/ Söz aldım gecelerden seni uyutacaklar/ Şarkılardan söz aldım hatırlatacaklar/ Gözlerimdeki son yağmurlar pencerende

o o o

Tam yazımı bitirmiş sevgili Nurcan Sabur'a göndermeye hazırlanıordum ki; The Plaza Otel'in Halkla İlişkiler ve Pazarlama Müdürü sevgili Sema Helvacı hanımefendiden bir mektup (mail demeyeceğim işte) aldım.. Holiday Inn Istanbul City Hotel'e transfer olmuş.. Aynı görevle.. İmzasını taşıyan ilk iş de; My Dad Is My Greatest Hero 'En Büyük Kahramanım; Babam'

Holiday Inn Istanbul City Hotel, bu yıl ilk kez NAAR Restoran'da Babalar Günü Barbekü Brunch'ına ev sahipliği yapacakmış.. Birbirinden leziz ve farklı seçeneklerde sunulan zengin brunch ve barbekü büfesi ile babalara unutulmayacak bir gün sunan Holiday Inn Istanbul City'nin şık restoranı Naar'da, sadece babalar ve çocukları için eşsiz bir 'Barbekü Brunch Keyfi' yaşayabilirsiniz. Üstelik ortama bambaşka bir hava katan canlı piyano eşliğinde.. Tüm babalar Holiday Inn Istanbul City'nin misafiri olacak ve iki yetişkin ile gelen babalardan Brunch ücreti alınmayacakmış. KDV dahil 69 TL olan brunch 0-6 yaş çocuklara ücretsiz olup 7-12 yaş arası çocuklar için yüzde 50 indirimli imiş..

Sevgili Nurcan Sabur; sanırım reklamları izledik ama.. Sema dostumuza bir 'hoş geldin' demek istedim..

Sevgilerimle.. Saygılarımla..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.