Nalân Yıldız... FÜTURİST ESERİ 'YILDIZLARIN ALTINDA' OKUYUCU İLE BULUŞTU!

Nalân Yıldız... FÜTURİST ESERİ 'YILDIZLARIN ALTINDA' OKUYUCU İLE BULUŞTU!

Fütürist yazar, Janserey Nalân Yıldız’ın 4. kitabı, 5 Mart Cumartesi Süzer Plaza Dolmabahçe Sahne’de yapılan söyleşi ve kokteylin ardından okuyucu ile buluştu.

Fütürist Kitap “Yıldızların Altında” Okuyucu İle Buluştu

Etkinlik kapsamında önce, AN Düşünce ve Sanat Platformu’nun kurucusu Janserey Nalân Yıldız’ın moderatörlüğünde düzenlenen Fütürist Söyleşiler’de, Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) ve Digitopia’nın CEO’su Halil Aksu, “Metaverse Yıldızların Altında Sanal Evrenler” başlıklı bir konuşma yaptı.

nalanyildiz-kitap1.jpg

Konukların birbirinden ilginç soruları ile eğlenceli anların yaşandığı interaktif söyleşide, Metaverse’ün tarihçesini, kullanım alanlarını ve gelişim senaryolarını anlatıldı.

nalanyildiz-kitap2.jpg

Kovid tedbirleri nedeni ile sınırlı sayıda konuğun davetli olduğu söyleşi ve imza gününde Attilâ Atasoy, Fatih Müdürdar, Seval- Muzaffer Mutlu, Zeynep-Cem Polatoğlu, Lale- Güven Andıç, Belma-Özkan Özkara, Esra Baş, İzzet Menase, Berna Özbilen, Cankutay Müderrisoğlu gibi sanat, müzik ve bilim dünyasından isimler ve Digitopia’dan temsilciler vardı.

Janserey Nalân Yıldız, yeni kitabı Yıldızların Ardında’nın, 2 yıl önce yayınlanan popüler bilim alanında denemelerinin yer aldığı Fütursuzca Fütüristim/ Işınla Beni Scotty! ‘nin devam kitabı olduğunu anlattı.

nalanyildiz-kitap3.jpg

“Herkes Geleceğe Gelmiyor”, “Mars’a mı Gitsek Metaverse mi?”, “Manyetik Bir Makine mıyız?” “Kara Delik de Bizi Görecek mi?”, “Gösteri Toplumunun Trajedisi”, “K Pop’un Askerleri”, “En Sevdiğim Casus: Hedy Lamar”, “Uzaydaki Ganimet Kimin Olacak?” “Ölümsüzlük Mümkün mü?”, “Teknolojinin Uyuşturucu Etkisi”, “İnsan mı Dijital Kopya mı?” gibi birbirinden ilginç bölümlerin yer aldığı kitap Kamer Yayınları tarafından yayınlandı.

Janserey Nalân Yıldız kimdir?

nalanyildiz-01.jpg

Hacettepe Üniversitesi mezunu, nörobilimden psikolojiye disiplinlerarası eğitime hevesli bir Türkolog olan Yıldız, aynı zamanda Psikoloji, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Alanı’nda eğitim aldı.  

Başkent Haberler Ajansı, Hürriyet Gazetesi ve Star TV gibi kitle iletişim araçlarında habercillik, editörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaptı.

TRT Türkiye'nin Sesi Programı için kültür-sanat programları hazırlayıp sundu.

Beş yıl Başbakanlık'ta Basın Müşaviri olarak çalıştıktan sonra, halen görevine bir kamu kurumunda devam ediyor.

Pek çok müstear isimle felsefeden bilime farklı konularda yazıları yayınlanan, "Hayalet yazarlık" ve editörlük de yapan YILDIZ, bilimin ışığında ilerlemeyi seven bir fütürist.

ESERLERİ:
Edebiyat ve felsefe incelemelerinden oluşan, Jülyet: Erdemle Kırbaçlayan Kadın, tarih araştırmalarını kapsayan Ajanların Gizli Cemiyetlerin Etkisinde Bir Edebiyat ve Kültür Tarihi, Haşhaşilerden Jön Masonlara, (Sırra Kalem Basanlar) ve popüler bilim temalı Işınla Beni Scotty’yi yayınladı.

Kendisini “Fütursuz Fütürist” olarak tanımlayan Janserey Nalân Yıldız,  AN Düşünce ve Sanat Platformu’nun Ankara ve İstanbul’da belirli aralıklarla düzenlediği "Yapay Zekâ, Simülasyon Evreni, Geleceğin Zihnini Okumak", “Geçmişin Bilincinde, Geleceğin İzinde Dönüştürücü Bir Güç Olarak Kadın”, “Mars’a Bir Bilet”, “Kadın Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı” başlıklı Fütürist Söyleşiler’i yönetiyor.

Yıldız’ın son kitabı Yıldızların Altında okuyucusu ile Platform’un son etkinliği “Yıldızların Altında Metaverse” ile aynı gün (5 Mart 2022’de) buluştu.

Janserey Nalân Yıldız son kitabın arka kapak yazısında, “Arapça “Adnâ -daha aşağıda” kelimesinden türetilmiş bir kelime “Dünya”.

Çoğu zaman unutsak da aslında hepimiz Güneş’e en yakın üçüncü gezegende, yıldızların altında, Dünya’da yaşıyoruz. Beraber batacak, beraber çıkacağız.

İlk Müslüman kadın astronot İran asıllı Anousheh Ansari “uzayda 11 gün kaldım.

Oradan bakınca her şey küçük ve önemsiz görünüyor, hayattaki öncelikleri fark ediyorsunuz.

Harita üzerinde çizdiğiniz ve adına sınır dediğiniz şeylerin aslında var olmadığını görüyorsunuz” demişti.

Öyle haklı ki… Belki hatırlamamız gereken, bizden öncekiler ve sonrakiler gibi tüm zamanlarda “Yıldızların Altında” bir yolcu olduğumuz.

Son seyahatim için yanıma aldığım bavulda yine popüler bilim, edebiyat, felsefe, tarih ve tabii ki yıldızlar var.

Tahmin edersiniz ki kitapla da olsa gökyüzünü bir bavula sığdırmak kolay değil.

Yine yıldızları işaret ediyorum. Kimi kalemimi, kimi parmağımı, kimi yıldızları görecek ama olsun.

2022/02/24/nalanyildiz-kitap1.jpg

Kelimelerimle çıktığım yolculukta bana eşlik etmek isterseniz, hemen burada “Yıldızların Altında” olacağım…” diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.