Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi... TOPRAK ÇİFTİ 'PAZAR GEZMESİ'NDE!

Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi... TOPRAK ÇİFTİ 'PAZAR GEZMESİ'NDE!

Kanal D’nin, yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, sevilen sohbet programı Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi’nin bu haftaki konuğu gecelerin sevilen sesi Ferman Toprak.

Evinin kapılarını Kanal D kameralarına açan ünlü şarkıcı ve eşi, samimi açıklamalarda bulunurken Nazlı Ilıcak ile beraber keyifli görüntüler sergilediler.

Ferman Toprak, Pazar Gezmesi için mini bir konser verdi. Sevilen şarkıları Hayatı Tespih Yapmışım ve Tavukları Pişirmişem’i söyleyen Toprak, Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi için mangal yakmayı da ihmal etmedi.

Bilardo ve bowling oynamayı çok sevdiğini anlatan Ferman Toprak, Nazlı Ilıcak’a da bowling oynamayı öğretti. Ancak Nazlı Ilıcak, bowlingde çok iddialı olan Ferman Toprak’ı bir türlü yenemedi. İkilinin bowling maçı komik anlara sahne oldu. 

fermantoprak_nazlilicak_bowling-002.jpg

“Beykoz’da huzur buluyorum”

8 yıldır Beykoz’da oturan Ferman Toprak, neden bu semtte oturmayı tercih ettiğini şu sözlerle anlatıyor: “Kaldığımız yerleşim yeri, trafikten uzak, sanki bir tatil beldesinde gibiyim. Ormanlık ama 10 dakika sonra şehrin içine girebiliyorum. Burada huzur buluyorum. Zaten çok stresli bir iş yapıyorum. Eve geldiğimde de dinlenmek için bulunmaz bir manzara ve sessizlik var burada.”

“Bende ego denen konu sıfır”

Ferman Toprak, evinin her köşesinde neden kendi resimlerinin var sorusuna şöyle yanıt veriyor: “Bende ego denen konu sıfır. Bu resimler hep sevenlerimin hediyesi. Yemek takımı bile geldi, tabakların altında ‘made in Ferman’ yazıyor. Sevenlerim demek ki bana yakıştırıyor.”

“Annem 13 yaşında evlenmiş, 20 yaşında 4 çocuk annesi olmuş”

Ferman Toprak, annesinin 13 yaşında neden evlendiğini şu sözlerle anlatıyor: “Annem 13 yaşında evlenmiş, 20 yaşında 4 çocuk annesi olmuş. Bazen annem diyor ki ‘ben genç kızlığımdayken’, kardeşim de ‘anne hangi genç kızlığından söz ediyorsun’ diyor. O zamanki töre gereği böyle olmuş. Babamla annem arasında 13 yaş varmış. Anne tarafı Urfa İzol aşireti, baba tarafı Adıyaman Bezik aşireti.”

“Kan davası yüzünden kötü şeyler yaşadık”

Anne ve babası aşirete mensup olan Ferman Toprak, kan davası yüzünden yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Kan davası yüzünden hiç yaşanmaması gereken, kötü şeyler yaşadık. 1978 yılında benim 3 dayım, anneannem ve dedem, annem ve teyzelerimin gözü önünde, aynı anda öldürüldü. Bir gün sonra karşı taraftan 24 kişi öldürüldü.Toprak çatışması yüzünden. Allah’a çok şükür bitti. Ama annem çok büyük travmalar yaşadı.”

“Aziz Yıldırım benim dayım”

Ünlü sanatçı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a çok değer verdiğini şu sözlerle anlatıyor: “Aziz Yıldırım, çok değer verdiğim bir insan. Benim dayım. O da İzol Aşireti’nden. Beni sık sık izlemeye gelir.”

“Ağa çocuğu olmak diğer insanlardan farklı olmak anlamına gelmiyor”

Ferman Toprak, aşiret çocuğu olmanın farkları nedir sorusuna şöyle yanıt veriyor: “Ağa çocuğu olmak, bir aşirete mensup olmak, diğer insanlarda farklı olmak anlamına gelmiyor. Daha yüksek, iyi demeyelim de biraz daha örf ve adetine bağlı olmak demek. Her yaptığı harekete dikkat etmeli, anne ve baba tarafına laf getirmemeli. Bunlara çok özen gösteriyorum.”

“Sümeroloji bölümünü bıraktım”

Ferman Toprak, üniversiteyi neden yarıda bıraktığını şu sözlerle anlatıyor: “Ankara Üniversitesi Sümeroloji bölümünde okuyordum. Ama içimdeki müzik aşkından dolayı yarıda bıraktım. Babam bana hep ‘oku, oku’ derdi. Ben de gideyim her gece okuyayım dedim. Ailem şu anda her şey yolunda olduğu için benimle gurur duyuyor. Tüm aşireti arkamda, sağ olsunlar.”

fermantoprak_nazlilicak_konser-001.jpg

Ferman Toprak, müzik hayatına nasıl başladı?

Ferman Toprak, müzik hayatının nasıl başladığını şu sözlerle anlatıyor: “İçimde müzik vardı zaten. Ben ailemden gizli Adana’da stüdyo kurup, orada demo kasetler yapıp firmalara, Unkapanı’na gönderiyordum. Hep fantezi okuyordum. Sahnede her tarzda okuyorum. Sonra firmanın biri evi aradı. Ünlü bir sanatçıydı. Bir albüm yaptım ama o zamanki şartlara göre tutmadı. Ben de ‘albümsüz bu İstanbul’un en kral yeri Etiler’e, adımı altın harflerle yazdıracağım’ dedim ve oldu. Öyle bir süreçle bugünlere geldik. Tanındıktan 13 yıl sonra bir albüm çıkardım. Albümsüz bugünlere geldim.”

“4 yaşından 12 yaşıma kadar kekemeydim”

Çocukluğu boyunca kekeme olan Ferman Toprak, neden kekeme olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Urfa Garı’nda annem, ben ve 2 erkek kardeşimle ablama Adana’ya gidecekken çapraz ateşe tutulduk. Annem kardeşlerime ve bana sarılıyor. 178 tane mermi sıkılıyor bize. Arabayı kullanan şoför zaten rahmetli oldu. Annem o sırada ayet-el kürsi okuyor. 178 merminin biri bize değmiyor. Ben 4 yaşındayım.Mermi seslerinden dolayı 12 yaşına kadar kekemeydim. 12 yaşından sonra da şarkı söyleyerek kekemeliği yendim, şimdi bülbül oldum.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.