Nevra Serezli...11 YIL SONRA İLK OYUN, KAPALI GİŞE!

Nevra Serezli...11 YIL SONRA İLK OYUN, KAPALI GİŞE!

Nevra Serezli 11 yıl sonra Tiyatrokare’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla tiyatroya döndü.

Bugüne kadar ellinin üzerinde oyunda ve müzikalde rol alan, Dormen, Çevre Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Tiyatro İstanbul'da oynadığı oyunlarla  nice ödül kazanan Nevra Serezli  onbir yıl sonra Tiyatrokare’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla  tiyatroya döndü.

Profilo Kültür Merkezinde gerçekleşen ilk oyunun biletleri önceden tükendi.

 3 Ocak'tan Profilo Kültür Merkezinde, gerçekleşen ilk oyunda  Nevra Serezli’yi izmeye gelen sanatçı dostları, Melek Baykal, Göksel Kortay, Aysun, Ali Kocatepe, Suna Keskin oyunu izlerken gözyaşlarını tutamadılar.

Oyunun sonunda gözyaşları içinde seyirciler, oyuncuları dakikalarca alkışlayarak tebrik ettiler..

Oyunu çıkışında seyircilerden alınan görüşler şöyledi: “gerçek bir tiyatro oyunu izledik.

Yaşamımızda hala iyiliğin varolabileceğini bilmek bizi çok duygulandırdı.” Dediler.

Yıllar sonra sahneye tekrar dönen Nevra Serezli, bu ilk oyunda çok heyecanlandığını, “beni tekrar tiyatroya yapmaya ikna eden Nedim Saban’a çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Oyunu Türkçeye çeviren ve yöneten Nedim Saban, gecenin sonunda sahneye, perde arkasında emeği geçenlerin davet etti ve emekleri için tek tek teşekkür etti.

İspanyol yazar , şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal komedisi “Ağaçlar Ayakta Ölür”, dağılan bir aileyi bir araya getirmek,  eşini torununa kavuşma hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir adamın riskler alarak kalkıştı, iyilik oyununu anlatıyor.

Nevra Serezli,   oyunda  yüreği torun özlemiyle  dolu Büyükanne rolünü oynuyor.

Ağaçlar Ayakta Ölür'de diğer başrolü usta sanatçı Nuri Gökaşan da, bir davranışı nedeniyle vicdan azabı yaşayan ve hatasını düzeltmek için yaratıcı bir adım atan büyükbabayı canlandırıyor.

Oyunda torun rolünü genç ve başarılı oyuncu Arif Güney, güzel gelin rolünü ise Burcu Kazbek, genç oyuncu Oral Özer ise sürprizli ve gizemli  bir karaktere hayat veriyor. 

Nedim Saban’ın yönettiği ve dilimize kazandırdığı Ağaçlar Ayakta Ölür’ün dekor tasarımı Çihan Aşar, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç, ışık tasarımı İsmail Sağır’a ait.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.