Nilüfer Kadın Korosu… RENK OTİZM DERNEĞİ YARARINA SAHNEDEYDİ

Nilüfer Kadın Korosu… RENK OTİZM DERNEĞİ YARARINA SAHNEDEYDİ

Nilüfer Kadın Korosu, Renk Otizm Derneği yararına konser verdi. İki bölümlü konserde hem Yeşilçam filmlerinin müzikleri hem de Türk, Balkan ve Rumeli türküleri seslendirildi.

Tüm konserlerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında veren Nilüfer Kadın Korosu bu kez de Renk Otizm Derneği yararına sahne aldı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’daki konsere ilgi büyüktü. Her konserine farklı konseptle çıkan Nilüfer Kadın Korosu, yine farkını ortaya koydu.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki koro, iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Yeşilçam filmlerindeki parçalar seslendirildi. “Hababam Sınıfı’nın “Hafize Ana” karakterinin okul zilini çalmasıyla başlayan konserde, Yeşilçam filmlerinden kesitler de izletildi.

Mavi Boncuk, Samanyolu, Senede Bir Gün, Arım Balım Peteğim gibi şarkıların söylendiği ilk bölümde Nilüfer Kadın Korosu, konseri izlemeye gelenlere nostalji yaşattı.

nilufer-kadin-korosu_beyazelbise.jpg


Konserin ikinci bölümünde yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan Nilüfer Kadın Korosu, Türk, Balkan ve Rumeli türküleri seslendirdi. Deryalar, Babuba, Mavrova’dan Aldım Sümbül, Vardar Ovası, Ar Gelir Osman Aga gibi türkülerin yankılandığı gecede, sanatseverler de koroya alkışlarla eşlik etti. Konser boyunca sergilediği danslarla da büyük beğeni toplayan Nilüfer Kadın Korosu, gecenin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına koro şefi Dr. Aysel Gürel’e çiçek vererek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.