Nursel Köse… YAZARLIĞIYLA OYUNCULUĞUNA RAKİP OLDU!

Nursel Köse… YAZARLIĞIYLA OYUNCULUĞUNA RAKİP OLDU!

Oyunculuğunun yanı sıra yazarlık kariyeriyle de adından sıkça söz ettiren Nursel Köse bu kez aksiyon dozu yüksek, fantastik ögeler barındıran gerilim macera kitabı 5. Kan ile okurlarının karşısında.

5. Kan Nursel Köse imzasıyla Nemesis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Temelini kan grubuna göre beslenmeden  alan eser, hazırladıkları aşıyla dünyayı hastalıklardan kurtaracağını söyleyen doktor ve ekibinin, aşının uygulama gününde yaşadıkları şok edici bir gelişmeyle başlıyor.

Macera, gerilim ve polisiye dozu her sayfada giderek yükselen 5. Kan, kurgusuyla okurları sürükleyici bir hikâyenin içerisine çekiyor. Türkiye, Yunanistan,  İtalya, İngiltere, İsrail, Hindistan gibi ülkelere sürüklenen kahramanlar, bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da peşlerindeki katillerden canlarını kurtarmanın yollarını arıyorlar.

Yıllardır kan grubu diyetini kendisi de uygulayan Nursel Köse, “Eşim Ulrich Mertin’le yaptığımız seyahatlerde bir kitap yazma fikri doğdu ve yıllar içinde olgunlaşan araştırmalarımız macera ve heyecan dolu kısa hikâyelere dönüştü. Kitabın ana hatları salgından önce, Avrupa’nın birçok yerini gezdiğimiz son yolculuklarımızda oluşmuştu bile,” diyerek 5. Kan’ın nasıl ortaya çıktığının ipuçlarını kitabının önsözüne de eklemiş.

Pandemi döneminde dış dünyadan soyutlandığımız o günleri unutmayan Köse, evlere kapanmak zorunda kaldığımız zamanları verimli geçirmenin yolu olarak da 5. Kan’ı kaleme almayı seçmiş. Bu hikâyenin ana damarını ise kan gruplarımız ve doğru beslenmenin sağlığımıza etkileri oluşturuyor. Başarılı oyuncu ve yazar Nursel Köse bu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Doğru beslenme hayatımda en önem verdiğim konular arasında yer alırken, hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı bir hayat tarzı yaratıcı yaşamımın temelini oluşturdu. On beş yıl önce, kan gruplarına göre diyet ve doğru beslenme kavramıyla uğraşmaya, incelemeye, okumaya başladım. Bu da hayatımın felsefesi haline geldi ve bu elementleri bir macera romanına aktarmama kadar ilerledi.”

5. Kan’da, romanın baş kahramanı doktor, bir anda mucizevi cankurtarandan katliamcıya dönüşürken ekibi de gerçekleri araştırmak, aslında ne olduğunu anlamak için zorlu bir yola koyulur. Bu yolculukta sürprizler, bilimsel şaşırtıcı bilgiler ve muhteşem bir macera kitapseverleri bekliyor. Bakalım 5. Kan, Nursel Köse okurları tarafından nasıl geri dönüşler alacak.

Bu arada Nursel Köse okurlarına küçük bir hatırlatma: Köse, 18 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’da D&R Suadiye’de ve 19 Haziran Pazar günü saat 15.00’da  D&R Cevahir’de okurlarıyla buluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.