Pentagram... 5 YIL SONRA ALBÜM!

Pentagram... 5 YIL SONRA ALBÜM!

Pentagram, yeni albümü “Makina Elektrika”yı dinleyiciyle buluşturdu.

9 Eylül’de Sony Music Turkey etiketiyle yayımlanan albümde daha önce dinleyicilerle paylaşılan “Bu Düzen Yıkılsın”, “Sur” ve “Pride” ile birlikte toplam 10 şarkı yer alıyor.

Uzun zamandır dinleyicinin heyecanla beklediği bu albümde sürprizler de bulunuyor.

2017 yılında Akustik albümü için geçmiş üyelerle tekrar birleşen Pentagram ekibi, Ocak 2022’de Akustik Konser adıyla bir konser albüm ve video kaydı yayımlamıştı.

Konserlere devam ederken bir yandan da yeni albüm heyecanı içinde olan grup üyeleri, el üstünde tuttukları bu birlikteliği sürdürmekte kararlı.

"Türkçe, İngilizce sözlü şarkılar ve bir enstrümantal parça"

Pentagram’ın 8. stüdyo albümü Makina Elektrika, geçtiğimiz yıl paylaşılan 3 tekliyle beraber toplam 10 şarkıdan oluşuyor.

Türkçe, İngilizce sözlü şarkılar ve bir enstrümantal parça içeren yapımda Hakan Utangaç (gitar, vokal), Ogün Sanlısoy (vokal), Murat İlkan (vokal) ve Gökalp Ergen (vokal); birer şarkıyı solo, 5 şarkıyı ise birlikte seslendirdi. Demir Demirkan ve Metin Türkcan gitar soloları paylaşırken; Cenk Ünnü (davul), Tarkan Gözübüyük (bas gitar) ve Ozan Tügen (klavye, cura, bağlama) ekibi tamamlıyor.

"Geçmişe ve geleceğe doğru ufuk açan önemli ve değerli iki usta."

Salgın döneminde, Babajim İstanbul ortaklığıyla kaydedilen albümde; Ezgi Aktan ve Ceren Tügen (geri vokal), Gökhan Özkök ve İlhan Barutçu (ney), Alper İlkan (bas gitar), Çağlar Türkmen (seslendirme) gibi konuk isimler yer aldı.

Grubun ait olduğu kuşak için, geçmişe ve geleceğe dönük ufuk açan önemli ve değerli iki usta;

Cahit Berkay (yaylı tambur) ve Erkan Oğur (bariton perdesiz gitar, kopuz) albüme birer şarkılık misafir oldular.

Önümüzdeki aylarda CD ve LP olarak da yayımlanacak olan “Makina Elektrika”, 35 yıllık ekibin her döneminden iz taşıyan kolektif bir iş. Albümde Yavuz Çetin’e ithaf edilen Dünya yorumu ve Cliff Burton’a ithafen yeniden yorumlanan Metallica klasiği Seek and Destroy yer alıyor.

Bu iki icra dışında söz ve müziği gruba ait olan şarkılar, son yıllarda kaybedilen dostların ve aile yakınlarının anısını da taşıyor.

"Müzik, dünyanın ortak anadili ve en kadim geleneğimiz"

Kişisel ve toplumsal hikayelerden oluşan yapımı sağ salim tamamlamaktan mutlu olan

grup üyeleri; dar zamanlarda tecrit edilen müzik ortamını el birliği ile yaşatan dinleyicilere ve bu sektörde çalışan müzikseverlere minnettar.

Şarkılarda; iklim, salgın ve dünyanın birçok bölgesinde yükselen faşizm gibi türlü kaygılara karşı, umut ve cesaret vurgusu yapan Pentagram;

“Anne babalarımız 2. Dünya Savaşı’na doğdular. Hayatımız silahların gölgesinde geçti.

Çocuklarımızın, hak ettiği sevgi ve özgürlükle yaşayabilmesi için geçmişin kabuslarından ders çıkarmak, her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı birleşmek lazım.

Müzik, dünyanın ortak anadili ve en eski geleneği. Farklı kafadan insanları aynı duyguda buluşturan bir mucize.

Herkesin kişisel mücadelesinde daimi bir yoldaş” diyerek müziğin kıymetine dikkat çekiyor.

Makina Elektrika’da yer alan Damn The War şarkısının lirik videosu, 9 Eylül’de albümle aynı anda grubun Youtube kanalında yayında..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.