Pentagram - Ceyl’an Ertem... HEYECANLA BEKLENEN İKİ PLAK MÜZİKSEVERLERLE BULUŞUYOR...

Pentagram - Ceyl’an Ertem... HEYECANLA BEKLENEN İKİ PLAK MÜZİKSEVERLERLE BULUŞUYOR...

Pentagram’dan 30. yıla özel “Akustik” albümü ve alternatif müziğin en özel kadın şarkı yazarı ve yorumcularından Ceyl’an Ertem, büyük ilgi gören son albümü “Yine de Amin" 180 gr plak formatıyla dinleyiciyle buluşuyor.

Pentagram’dan 30. yıla özel “Akustik” albümü plak formatında dinleyiciyle buluşuyor. Hafızalardan silinmeyen eserlere imza atan, çıkardığı her albümde, heyecanlarından bir şey kaybetmediklerini gösteren grup, Pentagram adı altında buluştuğu tüm isimlerle “Akustik” albümünde. 180 gr çift plak basılan plak, heyecanlı bekleyişi sonlandırıyor. 

"Akustik" enstrümanlarla tekrar yorumladıkları şarkılarında tüm efektleri kapatarak, 30 yıllık bir serüveni paylaşan grup, her yaştan müzik tutkununu yeni ve farklı bir yolculuğa davet ediyor. Albümde davulda Cenk Ünnü, bas gitarda Tarkan Gözübüyük, gitarlarda Hakan Utangaç, Metin Türkcan ve vokalde Gökalp Ergen’den oluşan gruba, bu müzikal yolculuğun efsane isimleri Murat İlkan, Ogün Sanlısoy ve Demir Demirkan’ın yanısıra Kerem Özyeğen, Ozan Tügen, Şebnem Ferah, İskender Paydaş gibi değerli konuklar da eşlik ediyor. Bu anlamda da önemli bir arşiv niteliği taşıyor.

 

“YİNE DE AMİN” PLAK FORMATINDA

Alternatif müziğin en özel kadın şarkı yazarı ve yorumcularından Ceyl’an Ertem, Sony Music etiketiyle yayınlanan ve büyük ilgi gören son  albümü “Yine de Amin”in 180 gr plak formatıyla dinleyiciyle buluşuyor.

Ceyl’an Ertem’in prodüktörlüğünü üstlendiği ve Gaziantep Üniversitesi’ne ait Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nin konser salonunda canlı çalınarak kaydedilen albümde, Volkan Öktem, Alp Ersönmez, Adem Gülşen, İstanbul Strings gibi Türkiye’nin birbirinden yetenekli müzisyenlerinden kurulu 25 kişilik kadro Gaziantep’te 5 gün boyunca “Yine de Amin”in oluşmasında emek verdi. 

Cenk Erdoğan, Can Güngör, Cihan Mürtezaoğlu, Steven Kamperman ve Tunç Çakır’ın aranjeleri yaptığı albümün kapak görseli ise ünlü Türk ressam Taner Ceylan’ın 2012 yılına ait “Ten Kafesi (Cage of Flesh)”  ismini verdiği tuval üzerine yağlıboya eseri oldu.

Yıldız Tilbe, “Hiçbir Şeyimsin” adlı yepyeni  şarkısını armağan ederek çok sevgi ve ilgi gören Ertem-Tilbe birlikteliğinin devamını sağlamış oldu. Albümün bir diğer sürprizi ise “Esmer” ve “Kovdum” isimleri ile albümde yer alan iki şarkının, Türk pop müziğinin başarılı şarkı yazarı ve yorumcusu Sıla imzası taşıyor olması.

Sözleri Sıla Gençoğlu, bestesi Sıla Gençoğlu ve Efe Bahadır imzası taşıyan şarkılar Ceyl’an Ertem’in özel yorumuyla dinleyiciyle buluşuyor. 

ceylan-ertem.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.