Rojin... HANİ MERAL`İN ANISINI YAŞATAN BİR KADIN ALBÜMÜ !

Rojin... HANİ MERAL`İN ANISINI YAŞATAN BİR KADIN ALBÜMÜ !

Rojin... Güçlü sesi ile müzik sektöründe tartışmasız bir yere sahip olan Rojin , uzun bir aradan sonra yepyeni şarkıları ile müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Güçlü sesi, güçlü kişiliği ile bazen bir dağın zirvesinden yükselen yanık sesi, bazen coşkulu bir melodiden taşan eşsiz yorumu ile müzik sektöründe tartışmasız bir yere sahip olan Rojin , uzun bir aradan sonra yepyeni şarkıları ile müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Rojin'in aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği ve kendi şirketinden çıkacak olan ilk projesi, "Ji nû" ve :"Yeniden", sanatçının 6. albümü. Avrupa Müzik partnerliğinde Türkçe ,İngilizce ,Çerkezce, Zazaca , Kürtçe ve Soranice yorumlanan 15 yeni şarkı 2 remix den oluşan albümde 8 şarkının söz ve bestesi Rojin'e ait. 40 enstrümanist ile 52 farklı enstrüman çaldı.7 farklı aranjör ile hazırlanan albümde her eserde farklı vokal ruhu ve farklı ses rengi kullanıldı. Albümün çıkış ve klip şarkısı olan "Ji nû" ve :"Yeniden" Rojin'e ait.

ROJİN'DEN BİR KADIN ALBÜMÜ...

Türkçe-Kürtçe müzikteki ısrarı, duruşu ve sorgulayıcı kişiliği ile müziğini birleştirmiş 90 yıllardan beri tarzının gerçek temsilcisi olan Rojin, etno-pop tarzındaki şarkılarının yanı sıra "Ji nû "ve" albümünde birçok ilke imza atan sanatçı. Roboskié'de yaşanan vahşeti tüm annelerin duygularından yola çıkarak besteledi.

ALBÜM DE IŞİD DE VAR!...

Rojin, albümünde Ortadoğu?yu kasıp kavuran, tüm dünyanın kanını donduran IŞİD vahşetini de bir kadın gözüyle ele aldı. Kadınların bir meta gibi satılıp, acımasızca boğazlarının kesildiği bu mezalimi; olan biteni sessizce izlemekle yetinen uygar dünyaya anlatmayı görev bilen Rojin, Utanç anlamına gelen olan şarkısını, hem Kürtçe (Şerm) hem de İngilizce (Shame) seslendirdi.

HANİ MERAL'İN ANISINA...

Rojin, ülke olarak bir başka vurdumduymazlığımız, kadın cinayetlerine de bu albümünde dikkat çekti. Bitlis'te 22 Haziran 2010 'da boşandığı kocası tarafından 9 yerinden bıçaklanarak katledilen, hayatı "Hani Meral" belgeseline konu olan Meral Güner'in ölmeden dakikalar önce söyledikleri ,çığlığı ve haykırışları Rojin?in eşsiz yorumuyla bir kez daha vücut buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.