"ROMANTİZMİN DÖRT ATLISI"

"ROMANTİZMİN DÖRT ATLISI"

Son yıllarda televizyonlarımızın yüz akı programları haline gelen yerli yapım diziler sıkıntılı bir dönem geçiriyor.. Son bir yıldır neredeyse her hafta en çok izlenen programlar sıralamasında hep önlerde yer alan dizilerin bu sıkıntısına neden her ne kadar ülkemizde yaşanan global kriz gösterilse de gerçeğin o olmadığı ortaya çıktı bile.. Bir çok televizyon bazı dizileri yayından kaldırırken bazı dizilerin yapımcılarıyla anlaştı ve maliyetlerini yarı yarıya indirdi? Bazı çok izlenen ama maliyetleri yüksek program ve dizilerde ise bir dolu bir boş uygulaması başladı. Yani; bu yapımlar bir hafta yeni bölümü bir hafta ise adına "özel bölüm" veya "kolaj" denen veya her ne ise "tekrarları" şeklinde ekrana gelecek.

İşin ilginç yanı bu uygulamaya ilk geçenin Doğan Grubu'na ait televizyonların olması.. En çok izlenen, bunun yanı sıra maliyeti en yüksek dizilerin yoğun olduğu bu grup kanallarını bu uygulamasına tepkiler giderek büyüyor.. görünen o ki global kriz en çok Doğan Grubu televizyonlarını etkilemiş!.....

Son yıllarda giderek artan televizyon dizi tutkunları bu konuda oldukça rahatsız? Çünkü dizilerde yarattıkları hayal kahramanları onların yaşamlarını paylaştıkları en yakın, en vefalı arkadaşlarıydı... Şimdi o hayal kahramanlarının tek tek ekrandan kayıp gidişine hayıflanıyorlar..

Televizyon izleyicileri hayal kahramanları vardır ve bu kahramanlar onların yaşamlarında bir çok şeyi paylaşırlar? Televizyonun genç kuşak izleyicileri genelde bu hayal kahramanlarına yaşamlarında pek yer vermezler ama macera ve romantizm konularında taklit ettikleri bir çok kahramanları da yok değil.

Ülkemizde yediden yetmişe yayılan oldukça tutkun bir izleyici kitlesi var televizyonlarımızın. Var olmasına var da televizyon yayını yapan kuruluşlarımız bu tutkun izleyicilerine gereken saygıyı göstermekte özenli davrandıklarını söyleyemeyiz..

Önemsenmeseler de, bu tutkunlar, kendileri için vazgeçilmez olan ekranların önünden ayrılamazlar..

Ekranla bu kadar haşır neşir olanların yaşamında bir çok televizyon kahramanının yer alması da kaçınılmaz?

Bu kahramanlardan en önemlileri; yediden yetmişe herkesin hayal kahramanı haline gelen "Ekranda Romantizmin Dört Atlısı" diye de adlandırabileceğimiz dört önemli dizi kahramanıdır..

Son aylarda televizyonlarda yayınlanan- bir tanesi geçtiğimiz hafta sözünü ettiğimiz ve sonuçlarıyla ilgili bazı yorumlar yaptığımız- diziler son birkaç ayda ülkemizi de etkileyen global krizden nasibini aldı.. Bir aylık bir belirsizlik sonrasında nadasa çekilen bazı diziler yeni yayın planlarıyla ekrana gelmeye başladı.. Bu krizden olumsuz etkilenerek nasibini alan ise; Star TV de Cuma akşamları ekrana gelen ve kısa sürede izleyenlerin beğenisini kazanan "Kalpsiz Adam" adlı dizi oldu.. "Aman bir tatsızlık olmasın" kabilinde bir düzenlemeyle son bölümü final haline getirildi ve hiçbir açıklama yapılmadan bitirildi..

Son bir iki aydır televizyonlarla yapımcılar arasında yaşananlar konusunu, görünen o ki daha taşıyacağız bu satırlara?.

Bu hafta asıl sözünü etmek istediğimiz, uzunca bir süredir izleyenlerin nefes nefese izlediği ekranların gözdesi dört dizi ve bu dizilerin başrollerinde oynayan, sadece yakışıklılıkları ile değil yediden yetmişe kadın erkek herkesin ama özellikle gençlerin romantik kahramanları haline gelen ve adına "Romantizmın Dört Atlısı" dediğimiz dört yakışıklı; Halit Ergenç / Binbir Gece, Murat yıldırım / Asi, Bülent İnal / Kalpsiz Adam ve Erkan Petekkaya / Sonbahar??

"Romantizmin dört atlısı'nın en eskisi, kıskanç romantiği; Salı geceleri ekrana gelen (yeni düzenleme ile iki haftada bir yayınlanacak olan) "Binbir Gece" nin yakışıklı iş adama Onur Aksal'ı oynayan Halit Ergenç? "Aliye" dizisindeki hırçın aşık ama çok başarılı romantik tiplemesi ile beğeni toplayan Halit Ergenç. Her ne kadar, son aylarda yaşadığı boşanmayla biten evliliği ve Bergüzar Korel'le yeni bir aşka yelken açmasıyla da gündeme gelen Halit Ergenç, "Binbir Gece"deki kıskanç romantik tiplemesi ile romantizmin zirvesinde.. O, "Romantizmin dört Atlısı"nın "Yufka yürekli ama kıskanç romantiği"?

Romantizmin dört atlısından eskilerinden biri de, oynadığı dizilerde romantik bir jön olarak beğeni toplayan ve Kanal D'de Cuma geceleri ekrana gelen "Asi" dizisindeki "Demir" tiplemesi ile romantizm tutkunu televizyon izleyicilerinin hayal kahramanı olan Murat Yıldırım? "Romantizmin dört Atlısı"nın "Yufka yürekli ama hırçın romantığı? Bir yıl önce Fırtına dizisindeki rol arkadaşı ile evlenen ve örnek çiftlerden biri olarak gösterilen Murat Yıldırım şuan vizyonda olan "Güz Sancısız adlı filmle de gündemde?

Romantizmin dört atlısı'nın en yenilerinden biri ise: Pazartesi akşamları Star TV'de ekrana gelen ve televizyon izleyicilerinin ilgi ve beğeni ile izlediği "Sonbahar" dizisinin yakışıklı, güler yüzlü romantiği Erkan Petekkaya? İyi bir tiyatro oyuncusu da olan Erkan Petekkaya; güler yüzlü, sevecen romantik tiplemesi ile kısa sürede sevenlerinin gönlünde taht kurdu ve "Romantizmin dört Atlısı"nın "Sevecen, güler yüzlü romantiği oldu..? Gözlerden uzak mutlu bir evliliği olan Erkan Petekkaya ise, romantizmin adeta bir mitolojik kahramanı gibi?

Romantizmin Dört Atlısı'nın en gözde, en populerlerinden biri olmasına karşın en şanssızı diyebileceğimiz bir yakışıklısı var sırada.. Bu yakışıklı ki; yıllardan beri yakışıklılığının yanı sıra adından hep söz ettirdiği aşklarıyla da gündemden hiç düşmedi..Cuma geceleri Star TV'de ekrana gelen, kısa sürede diziseverlerin beğenisini kazanan, ancak sektörel krize kurban edilerek apar topar kurgulanan"final" bölümüyle bitirilerek yayından kaldırılan "Kalpsiz Adam" dizisinin kalpsiz romantiği Bülent İnal? "Asi" dizisinin asi kızı Tuba Büyüküstün ile yıllar süren dillere destan birlikteliğini iki yıl önce sona erdirdikten sonra, yine günümüzün popüler genç ve güzel sanatçılarından "Aşk-ı Memnu" dizisinin "Bihter"i Beren Saat ile sürdürdüğü beraberliği ile yine gündemde olan Bülent İnal.. "Kalpsiz Adam" dizisinde, başkasının kalbiyle aşık olan kalpsiz iş adamı "Oktay" tiplemesiyle "Romantizmin Dört Atlısı"nın dördüncüsü, kalpsiz romantiği olarak hayranlarının hayal kahramanı olarak gönüllerinde yer aldı.. Çok beğenilen dizisi ile şu anda ekranda olmamasına rağmen hep gündemde olan üyesi olarak hafızalarda kalacak ve onu sevenlere ekrandaki yokluğunu hissettirecektir "Romantizmin dört Atlısı"nın kalpsiz romantiği..

Bir eksik de olsalar, bazıları iki haftada bir, bazıları her hafta ekrana gelseler de, Ekran romantizminin yakışıklı fenomenleri; "Romantizmin Dört Atlısı" televizyon izleyicilerinin hayal kahramanı olmaya devam edecekler??

Ancaaak; Pahalı bir yapım olmanın yaratacağı olumsuzluklara bağlı olarak alınabilecek daha radikal kararlara feda edilmezlerse tabii.

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.