Şahnaz Çakıralp... "ÇOK FAZLA İLİŞKİM OLMADI"!..

Şahnaz Çakıralp... "ÇOK FAZLA İLİŞKİM OLMADI"!..

ATV'nin iki ayrı dizisinde rol alan Şahnaz Çakıralp; çekim alanına giren erkeklerin profilini tarif etti ve eski aşkları hakkında nasıl davrandığını anlattı...

Ünlü oyuncu Şahnaz Çakıralp'i şu sıralar hem 'Hatırla Sevgili'de ünlü bir ses sanatçısı olarak hem de ATV'nin gerçek zamanlı dizisi 'Mahşer'de geçmişi sırlarla dolu bir kadın rolünde izliyoruz. Oyunculuğunun yanı sıra güzelliğiyle de göz dolduran Çakıralp, geçmiş yıllarda bir güzellik yarışmasına katılmaktan son anda vazgeçtiğini açıklıyor ve şöyle devam ediyor: "Annem 1967 Türkiye üçüncü güzeliydi. Ama ben güzelliği basamak olarak kullanmak istemedim."

Tiyatro ve dizi oyuncusu Şahnaz Çakıralp, özel hayatına çok dikkat ettiğini ve hayatına çok beraberlik girmediğini söyledi... Çakıralp, terkettiği ilişkisiyle bir daha görüşmekten yana olmadığını belirtiyor:

"Eski sevgililerimle görüşmüyorum, görüşmem... Çünkü bir ilişki yaşadıktan sonra, iyi de ayrılsam kötü de ayrılsam, prensip icabı olarak görüşmem".

Güzel oyuncu, etkilendiği erkek profillerini ise şöyle tanımladı:

"Çok fazla ilişkim olmadı. Olanlar da, dönüp baktığımda çok güzel arkadaşlıklardı. Çok seçiciyim. Biriyle tanıştım, hoşlandım, bunla da birlikte olayım diye bakmıyorum. Önce uzun bir süre değerlendiriyorum. Çok akıllı adamlardan etkileniyorum. Fiziğe prim vermem çünkü çok yakışıklı bir erkeğin masada 10 dakika sonra bütün güzelliği bitebilir. Ama hiç güzel olmayan bir erkek karşında konuşmaya başladıktan sonra güzelleşebilir. Yürekli, dürüst ve cesur insanları seviyorum..."

İŞTE ÇAKIRALP İLE YAPILAN RÖPORTAJ

***************************************************************

* İki ayrı dizide aynı anda rol alıyorsunuz. Bu durumun olumsuz tarafı yok mu?

Hayır, iki farklı dizide oynamak çok eğlenceli. 'Hatırla Sevgili'de meşhur bir şarkıcıyı, 'Mahşer'de geçmişi sırlarla dolu bir kadını canlandırıyorum. 'Hatırla Sevgili' karakteri çok oturdu. İzleyenler "İkisi de bambaşka" dediler. Bu benim için önemli. Şahnaz'ı hatırlatmamaya çalışıyorum.

* Oyuncular aynı tip rollerin üzerine yapışmasından korkar değil mi?

Evet, çok dikkat ediyorum. Şimdiye kadar rol aldığım projelerin hepsi birbirinden tamamen farklıydı. 'Aşkın Dağlarda Gezer' adlı dizi mesela o dönem yapılmış en farklı projeydi ve ondan sonra o dizinin benzerleri çıktı; 'Asmalı Konak' gibi...

* 'Mahşer' diğer yapımlardan farklı olduğu için riski var mı?

Senaryoyu okuduğum zaman çok sevinmiştim. Çünkü uzun zamandır ilk kez elime bu kadar iyi bir senaryo gelmişti. Aslında dizilerin hepsi risklidir. Zaten insanlar bilse neyin çok tutacağını o zaman herkes ona göre bir şey yapar. 'Mahşer'in reytingleri beklenenden biraz düşük gidiyor ama farklı bir proje olduğu için ilk bölümlerde anlaşılamaz. Böyle bir işin içinde olduğum için gurur duyuyorum.

HAMİLELİK DERSİ ALDIM

* 'Mahşer'deki doğum sahnesinde zorlandınız mı?

Hemşirelerle ve ebelerle görüştüm, doktorlardan nasıl doğum yapılır, nasıl nefes alıp verilir, nasıl ıkınılır hepsini öğrendim. Doğurmuş kadar oldum. Hamile rolü için hamile olan çok yakın bir tanıdığımı izledim. Yürümesine, oturup kalkmasına dikkat ettim.

* Bu dizi aksiyon olması nedeniyle özellikle erkeklere mi hitap ediyor?

Hayır, dizide egoyu, sırrı ve yüreği temsil eden üç grup karakter var. Mesela benim oynadığım karakter, duygusallığı temsil ediyor. O yüzden kadın seyircinin de ilgisini çektiğini düşünüyorum.

KORKU FİLMİNE YATKINIM

* Siz de aksiyona dahil olacak mısınız?

Evet, özellikle önümüzdeki bölümler inanılmaz heyecanlı olacak. Bu iş için görüşmeye gittiğimde ilk sordukları soru 'güçlü müsün, dayanabilme kapasiten nasıl?' olmuştu. O konuda iyiyim. 32 saat durmadan büyük bir enerjiyle, coşku ve sevinçle çalışabilirim.

* Oyunculukta hangi konuma geldiğiniz an Nirvana'ya ulaştınız demektir?

İnsanın sanat hayatında sanırım öyle bir Nirvana noktası yok. Her yeni proje insanı daha da heyecanlandırıyor. Tiyatro kulisinde makyaj yaparken aynaya bakar, 'Evet bunu istiyordum, yaptım' diye kendime göz kırparım. Yurtdışında oynamak istiyordum; 'Yarasa Opereti'nde oynadım, film çektim. Ama bunun devamının gelmesini çok istiyorum. İki yabancı dilim var, fiziğim müsait. Çalıştığım yabancı yönetmenler "Öyle bir yüzün var ki; Türk de olabilirsin, Amerikalı da, İranlı da..." diyorlar.

* Yurtdışında nasıl bir proje sizin ilginizi çeker?

Yönetmenler açık renk gözlü olduğum için bir korku filminde çok iyi oynayabileceğimi söylediler. Herhangi bir kriterim yok.

* Annenizin Türkiye üçüncü güzeli olduğu doğru mu?

Evet, 1967 Türkiye üçüncü güzeli. Anneme benziyorum ama karakter olarak babama çekmişim.

* Güzellik yarışmasına katılmayı düşündünüz mü?

Aslında bir dönem düşündüm ama son anda çekildim. Mankenlik veya fotomodellik yolunda ilerleseydim olabilirdi ama güzelliği, kariyerimde basamak olarak kullanmak istemedim. 10 yıldır tiyatro yapıyorum ve duyduğum en güzel şey şudur: "Güzelliğin ikinci planda kalıyor." Sahneye çıktığımda seyirciden 'Vav' gibi sesler duyuyorum ama oyunculuğum hakkında olumlu eleştirilerin gelmesi daha çok hoşuma gidiyor.

* Seksi, dekoltesi bol resimler çektirmemeye dikkat ediyor gibisiniz, doğru mu?

Evet, çünkü doğal da durmuyor... Ben de omzumu açıp bir poz verebilirim ama bu ben değilim. Bu seksilik bir filmin içinde olabilir. Mesela çok güzel dans ederim, tangosundan oryantale kadar ama gidip de bunu bir TV programında yapmam.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.