Sarp Akkaya... "BENCE EZEL'İN FİNALİNDE HERKES ÖLECEK!"

Sarp Akkaya... "BENCE EZEL'İN FİNALİNDE HERKES ÖLECEK!"

Ezel dizisinin 2 hafta önce öldürülen 'Tefo'su Sarp Akkaya, dizinin finalinde herkesin öleceğini düşündüğünü söyledi

Genç oyuncu, "Final henüz yazılmadı ama bence herkes ölecek" dedi.

Ekranların sevilen dizisi Ezel'de, iki hafta önce öldürülen 'Tefo' karakterini canlandıran Sarp Akkaya, bu karakterle Türk halkının beğenisini topladı. Mütevazı bir hayat yaşayan ve sorularımızı günde beş vakit takıldığı Caddebostan sahilindeki Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği'nin salaş lokalinde yanıtlayan Akkaya, hem Tefo'yu hem de kendisini anlattı. Ayrıca, özel hayatıyla ilgili samimi itiraflarda da bulundu...

¦ Tefo'nun ölmesi sizin için bir başlangıç mı oldu, bir son mu?

Güzel hatta harika bir başlangıç oldu benim için. Bana, "Tefo'nun ölümüne üzüldünüz mü?" diye soruyorlar. Aslında çok üzülmedim. Çok tadında bitti. Dizi de çok tadında bitecek. Bu dizide, çok güzel bir ekiple çalıştım. Profesyonel ve sadece işini yapmaya çalışan bir ekipti. Bu açıdan çok mutluyum.

'TEFO' DÖNÜM NOKTAM OLDU

¦ Ezel dizisi fenomen bir dizi oldu. Bunun da mutluğunu yaşıyorsunuzdur elbette...

Ben daha önce hiçbir televizyon dizisinde bir dakikalık tek bir plan sahne görmemiştim. Bizde geçen sezon Cengiz'in Serdar'la bir sahnesi vardı. Tek plan aktı; hayran olmuştum!

¦ Tefo karakteri dizi başladığında uzun soluklu bir karakter olarak mı düşünülmüştü, yoksa sevildiği için mi ömrü uzatıldı?

Sonradan beğenildi. Ufak rollere bile oyuncu koymak cesaret isteyen bir şeydir. Bu da Ay Yapım'ın bir başarısıdır. Yapımcı için maddi bir külfettir bu. Ben çok çalıştım; yapımcı, yazar ve yönetmen bana güvendi; sonra da rol büyüdü.

¦ Öldükten sonra, Twitter sayfanızda Tefo'ya teşekkür ettiniz. Neden yaptınız bunu?

Hayatımda dönüm noktası oldu Tefo rolü. O yüzden teşekkür ettim. Tefo rolü Sarp Akkaya ismini birkaç kişiye de olsa duyurdu. Oyuncu olarak bilinen bir adam haline geldim.

¦ Dışarıdan gelen tepkiler ne durumda?

Herkes çok seviyormuş Tefo'yu, öldükten sonra anladım bunu. Keşke insanlar da öldükten sonra görebilseler ne kadar çok sevildiklerini. "Diziden niye çıktın?" diyenler çok oluyor. Tefo, dizideki diğer karakterlere göre biraz daha bizden, biraz daha yerli malı bir karakter. O yüzden de artı bir sempatisi vardı. Bizim ülkemizde ne yazık ki hâlâ var olan bir cinayet biçimini yaşayan bir karakter oldu. Tefo geçmişinde töre yüzünden kız kardeşini öldürmüştü. Bu ülkemizin ayıbıdır. Tefo'nun durumu insanlara yakın geliyor çünkü bildikleri bir konu.

¦ Ezel'in finalini biliyor musunuz?

Ben bir sonraki bölümü bile bilmiyorum. Bana artık senaryoyu da göndermiyorlar. Sadece finalin yazılmadığım biliyorum. Haftalık yazılıyor senaryo. Ama kurgusu Pınar ve Kerem'in kafasında bitmiştir mutlaka.

TİYATRO YAPACAĞIM

¦ Final tahmininiz nedir?

Bir tahmin söylerim ama eminim çıkmayacak. Öyle ters köşelere yatırıyorlar ki insanı... Bana herkes ölecek gibi geliyor. Belki de kimse ölmeyecek. Ne desem yalan ya! Bir de ben ölsünler istemiyorum. Cengiz ölmesin! Ali de ölmesin! Eyşan da ölmesin!

¦ Yeni sezon için birçok dizi teklifi yağıyordur herhalde size?

Yağıyor demesek de, teklifler geliyor doğal olarak. Birbirinden farklı roller teklif ediliyor, çeşit çeşit roller geliyor. 4 tane teklif aldım şu ana kadar. Henüz ne yapacağıma karar vermedim. Tek bildiğim 'Kaos' adlı bi tiyatro oyunu var. 10 yıl önce konser-vatuvardan mezun olduğumuzda, arkadaşlarımla kurduğumuz tiyatroda oynadığım bu oyunu, yeniden sahneye koyacağız.

¦ Oyunun konusu nedir?

Bu dünyada yaşayan her insanın kalabalıkta da olsa yalnız olduğuna ve yalnız kaldığında düşündüklerine dair bir oyun. Yaşama, hayata, yalnızlığa dair esprili, trajikomik bir oyun. Kasvetli bir oyun değil, oldukça keyifli! Gelirini bir yardım kuruluşuna bağışlamak için 10 temsil sahnelemek istiyorum. Oyunda karakter isimleri yok. Kadın ve erkek var. Ben, oradaki adamı oynuyorum; karısıyla tam olarak neresi olduğunu bilmediğimiz bir mekânda kaybolan bir adamı... Bu çift, kendilerine bir çıkış noktası arıyor.

"BADE İLE ÇOK EĞLENİRİZ"

Ezel'deki ekip arkadaşlarınızla aranız nasıl? En iyi Bade İşçil ile anlaştığınız söyleniyor...

İyi ama abartılacak bir dostluğumuz yok. Bade ile çok güleriz, eğleniriz. Barış (Falay) ile ikili sahnemiz çok olduğu için iyi görüşürüz. Popüler bir insan olmanıza rağmen salaş mekânlarda zaman geçirmeyi tercih ediyorsunuz...

Yapı meselesi bu! Ben, alışkanlıklarından kolay vazgeçen bir insan değilim. Esnaf bir insanım, mahalleciyim. Öyle büyüdüm, öyle yetiştim. Hayatım eskisi gibi devam ediyor.

"İKİZİM BENİM EN KIYMETLİ ŞEYİM"

Bir süre önce trafik kazası geçirdiniz. Alkollü olduğunuz doğru muydu?

Tamamen bir kazaydı ve alkol lüydüm. Benim hatam vardı o kazada. Dolayısıyla cezasını ödüyoruz. 6 ay eh l iyetim yok ne yazık ki! Artık taksi kullanıyorum. Kardeşim yan dairemde oturuyor, beni o getirip götürüyor. Kuzenim de bazen yardım ediyor.

¦ İkiziniz Kaya Akkaya ile hiç benzemiyorsu-nuz. Siz daha büyük duruyorsunuz ondan...

Evet doğru. Ben de sakalları keseyim, hemen 24 yaşındaki hal ime dönerim. Sakal yaşı bayağı değiştiriyor.

¦ İyi anlaşır mısınız?

Çok kavga ederdik eskiden. Hâlâ tartışırız ama hayatta ondan daha kıymetli bir şeyim yok. Abl am da var. Kardeş ilişkisini bilmiyorum ama ikiz bambaşka bir şey. Doğduğun andan itibaren onunl asın, hayata onunl a gözünü açıyorsun. Allah ayırmasın!

¦ Birbirinizin acıl arını hissediyor musunuz?

Net bir şey yaşamadık ama aklın birinde olursa; ne olursa olsun hissedersin. Sesinden anlarsın. Onunla sınıflarımız lisede ayrıldı. Kaya lisede 1 sene çaktığı için benden sonra konservatuvara girdi.

"BİR KEZ İLİŞKİ YAŞADIM VE UNUTAMADIM"

¦ "Sevgilim yok, sevdiğim var" demişsiniz. Ne demek istediniz?

Birini çok seviyordum, hâlâ da seviyorum. Herkesin hayatında unutamadığı bir ilişkisi vardır. Benim de var. Unutmadım, unutmayacağım da! Unutmak da istemiyorum. Güzel bir anı olarak hayatımda olacak.

¦ Terk edilme durumu mu var?

Terk etme veya terk edilme benim yaşadığım ilişkide geçen kelimeler değil. Bitmiş bir ilişki. Ben zaten bir kere ilişki yaşadım.

¦ Bu kadar iz bıraktıysa, neden bitti bu ilişki?

Bittiği için iz bıraktı belki. Anlaşamamaktan bitti. Annem le babam da anlaşamadıkları için ayrılmıştı. Keşke on lara da sorsanız; keşke halk onların ayrılığını da merak etse.

¦ Galiba barışmaları için çok çaba harcadınız...

Çok uğraştım ama işe yaramadı. İyi ki de işe yaramamış. Şimdi o kadar iyi ki araları... Biziml e ilişkileri de daha iyi!

¦ Geçen hafta 31 yaşınıza bastınız. Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Çok istiyorum ama maalesef hayatımda evlenebileceğim biri yok. Bunun için hem erken hem de aday yok maalesef. İnşal lah geç olmaz. "Evlenmeyi düşünmüyorum" diyen bir adam değilim. Evliliği seviyorum. Özellikle çocuk çok istiyorum.

HT MAGAZİN / ZAFER AKBAŞ-ÖZEL RÖPORTAJ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.