Selami Şahin...'EN İYİ ALBÜMLERİMDEN BİRİ!'

Selami Şahin...'EN İYİ ALBÜMLERİMDEN BİRİ!'

Türk müziğinin yapı taşlarından duayen sanatçı Selami Şahin, uzun zamandır merakla ve heyecanla beklenen ''Baştan Başa Sen'' isimli 12 şarkıdan oluşan yepyeni albümünü sevenleriyle buluşturdu.

52 yıllık müzikal kariyerinde imzasını attığı yüzlerce besteye yenilerini ekleyen Selami Şahin, birbirinden farklı duyguları açığa çıkaran ve dinleyicilerin yüreklerine dokunan eserlerinin bulunduğu albümü hakkında ''En iyi albümlerimden biri'' açıklamasını yapıyor. 

Albümde bulunan birbirinden özel 12 şarkının her birinde müzikseverleri duygudan duyguya sokan sanatçı, şarkılarıyla dinleyicilerin ruh haline adeta yön veriyor. 

Albümün aranjörlüğünü Selim Çaldıran, Aydın Sarman ve Aykut Gürel üstlenirken, kapak fotoğrafı Mehmet Turgut’a, kapak tasarımı ise Berkcan Okar’a ait.    

Selami Şahin, 2016 yılında yayınlandığı söz ve müziği kendisine ait olan Kolay Değil isimli şarkısının dışında 11 tane yepyeni eserini albümde hayranlarıyla buluşturdu.

Sözleri Yasemin Acınal'a ait olan Karmakarışık şarkısının dışında, albümde geri kalan tüm şarkıların söz ve müzikleri usta sanatçıya ait. 

80'lerde Tanju Okan için yazdığı ve o dönem notalarını kaybettiği ‘'Kapatma Meyhaneci’' isimli şarkıya da albümde yer veren sanatçı, ilk defa seslendirilen şarkıyı Tanju Okan'a ithaf etti. 

Kaybolan notalar 44 sene sonra albümde hayat buldu! 

Selami Şahin, Kapatma Meyhaneci isimli şarkısının hikayesini ise şu sözlerle anlattı: “70’lerin başında, Beylerbeyi’nde boğaz kenarında bir akşam o zamanki kız arkadaşımla oturuyoruz.

Çok güzel bir akşam, keyfimiz de yerinde. Fakat saat 1 civarında meyhaneci gelip kapatmaları gerektiğini söyledi.

Biz de o akşam hiç bitmesin istiyorduk. Buradan ilham alarak şarkının sözlerini yazdım. 1972 yılında şarkının ilk halini Tarabya’da bir akşam Tanju’ya (Okan) okudum.

Rahmetli şarkıyı çok beğenince 'Bunu ben okuyacağım!' dedi. Fakat talihsizlik, şarkının notalarını kaybettim.

Bunun üzerine Tanju’ya ‘Dostlarım (İçkim&Sigaram)’ şarkısını yazdım. O şarkı da çok sevildi.'' 

Tanju Okan'ı unutmadı!

Selami Şahin, sözlerine: ''Aradan geçen 44 sene sonra, şarkının kayıp notalarını üç sene önce buldum, duygulandım.

Yeni albümüme bu şarkıyı koyarak hem eseri sevenlerimle paylaşmayı, hem de Tanju’yu anmayı istedim.” şeklinde devam etti. 


Albümde sürpriz düet!


Albümde yer alan '‘Benimle Evlenir Misin?'’ adlı şarkısında Türk müziğinin değerli isimlerinden Nil Burak’la düet yapan usta sanatçı, unutulmaz şarkılarına yenilerini ekleyerek müzikseverleri sevindirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.