Sema Şimşek... MİTOLOJİK TANRIÇA AKANA'YA HAYAT VERDİ!..

Sema Şimşek... MİTOLOJİK TANRIÇA AKANA'YA HAYAT VERDİ!..

Sema Şimşek, bir takı tasarım markasının koleksiyon tanıtımı için objektif karşısına geçti.

Modern dansın Türkiye’deki öncü isimlerinden Aysun Aslan, yıllar boyunca dünyanın pek çok ülkesinden topladığı takı ve saatleri yaptığı tasarımlarla Vintage koleksiyona dönüştürdü.

Her birinden birer adet olmak üzere AA Vintage Remake markasıyla çok özel tasarımlar oluşturan  Aysun Aslan, saatlere olan ilgisini şöyle anlattı:  “Zamanın izlerini taşıyan objeler ve geçmişin zarafeti beni oldum olası etkilemiştir.

Paha biçilmez bir mücevher titizliği ve kalitesiyle on yıllara, yüz yıllara meydan okumak üzere üretilmiş eski saatlere olan zaafım, bir tesadüf eseri birinin arka kapağını açıp da iç kısmını görünce aşka dönüştü. Elimde başka parçalarla birleşti, takıya dönüştü…

Ama işin en tuhaf tarafı, bu vesileyle büyük dedemin de saatçi olduğunu öğrenmem oldu.” 

İngiltere başta olmak üzere yıllar boyu çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den tutkusu haline gelen saatleri toplayan ve yeni teknikler, parçalarla birleştirerek bambaşka tasarımlara dönüştüren Aslan, her biri eşsiz olan takılarında vintage veya yeni zincirler, doğal taşlar, her tür metal, deri, plastik, kristal, cam ve plastik boncuklar kullanarak çok özel bir koleksiyon ortaya çıkardı.  Koleksiyondaki tasarımlarını Mitoloji’den esinlenerek AKANA, NYKS, METİS, MERGEN, KRONOS, DAIMON ismini verdiği gruplara ayıran sanatçı, broş, kolye, bilezik, küpe, yüzük tarzı aksesuarlara dönüştürdü.  

Ferman Akgül, Sema Şimşek, İlke Kodal, Sude M. Kolozina, Can Tunalı ve Özkan Uğur, Aysun Aslan’ın koleksiyon tanıtımı için objektif karşısına geçti. Çekimleri ünlü fotoğrafçı Yaşar Saraçoğlu gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.