Serap Yenici... BRÜKSEL ÇIKARMASI!

Serap Yenici... BRÜKSEL ÇIKARMASI!

Serap Yenici , Brüksel ’de Avrupa Bağımsız Basın Birliği’nin kuruluşu nedeniyle düzenlenen tanıtım resepsiyonunun sunuculuğunu yaptı. Resepsiyon başkonsoloslar, ataşeler, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Bağımsız Basın Birliği (A.B.B.B.) Brüksel merkezli internet haber sitesi Brüksel Korner editörü Kadir Duran, GazeteTürk Editörü Nejdet Özkan, Avrupa Press Editörü Bilgin Özçiftçi tarafından kuruldu.

Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bayram Ekici, Belçika Türkçe Medya Birliği Onursal başkanı Hüseyin Dönmez, Ak Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanları Nedim Koçaslan ve Ali Aydoğdu, UID Belçika Başkanı Enis Çimen, Bindus Başkanı Hikmet Çakır, CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk, Heusden Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, Uid Genk bölgesi temsilcileri Sevda Özen ve Hatice Bektaş KatildilarBrüksel Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Muharrem Bozcal, MR Partisi Brüksel Bölge Milletvekili Latifa Ait Baala, MR Partisi Brüksel Saint Josse Teşkilat Başkanı Yeşim Güneş, Brüksel Jette Teşkilat Sorumlusu Oya Doğan, MR Partisi Brüksel Mille3tvekili Asistanı Florianne Bonnier, Bakanlık Danışmanı Belma Tek, Les Engages Partisi Schaerbeek Meclis Üyesi Emel Köse, Schaerbeek Bağımsız Meclis Üyesi Yusuf Yıldız, Habertürk’ten Şükrü Sağlam, Ertan Öz, Diyetisyen ve uzman psikolog Özge Bodur , Skylive’den Uğur Çalışkan, Gent Meclis Üyesi Veli Yüksel, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demir, Önder Pide ve Schaerbeek Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge ve Baş Kalemi Hamdi Gargın ve Asistanı Figen Filabernas, Futbol Menajeri Bekir Tedik, Beringen Saz Hocası İsmail Erdoğdu Eyad derneğinden temsilciler olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katıldı.

Sunuculuğunu Serap Yenici’nin üstlendiği gece, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

“Zaman, sınır ve baskı gözetmeksizin çalışacağız”

 Avrupa Bağımsız Basın Birliği Başkanı Kadir Duran gecede bir konuşma yaptı. Duran konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkonsolosum, sayın ataşem, sayın siyasetçiler, sayın sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sayın basın mensupları;

Avrupa Bağımsız Basın Birliği’nin açılış gecesine katılarak heyecanımızı ve coşkumuzu bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımınızla bizi onurlandırmanızdan dolayı çok mutluyuz.

Hoş geldiniz. Avrupa Bağımsız Basın Birliği, gazeteciliğin sınırının olmayacağı yeni bir dünya yapılanmasına öncülük etmek isteyen, Avrupa’da, özgür dünyanın sesi olmayı amaçlayan gazetecileri bir çatı altında bir araya getirmek için kuruldu. Bugüne kadar farklı ülkelerden, uluslardan gazeteciler, ortak bir çatıda çalışma olanağı bulamadı.

Zengin bir haber havuzu oluşturarak bu havuzdaki haberleri, röportajları, yorumları farklı dillerde yayımlayarak dünyaya yeni bir bakış açısı sunma ortamı oluşturulamadı.

Avrupa Bağımsız Basın Birliği olarak tam da bunun gerçekleşmesini hedefliyoruz. Amacımıza ulaşabilmek için birçok kıtadan, birçok ülkenin gazeteci federasyonları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olacağız.”

Duran konuşmasını “Medyanın çok daha bağımsız ve özgür olabilmesi, "İfade özgürlüğü sadece bir hak değil, hayatın devamlılığı için bir zorunluluktur." sözünün somutlaştırılması için ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım zaman, sınır ve baskı gözetmeksizin çalışacağız.” sözleriyle tamamladı.

Plaketler verildi

Gecede Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Avrupa Bağımsız Basın Birliği Başkan Yardımcısı Nejdet Özkan ile Bilgin Özçifçi bir konuşma yaptı. Karaca, Kadir Duran, Nejdet Özkan ve Bilgin Özçiftçi'ye Avrupa Bağımsız Basın Birliği’nin Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Belçika temsilcisi olmasından dolayı birer plaket takdim etti.

Yenici Resepsiyon sonra Evere 'de  La Croisette  adlı bir çok önemli sergiye de evsahipligi yapan bir mekanda resepsiyona katılan davetlilere özel bir konser gerçekleştirdi.

Sunuculuğunun ardından sesi yorumu ile de büyük beğeni toplayan sanatçı Brüksel de  önemli isimlere ziyaretler  gerçekleştirdi.

Brüksel Başkonsolosu  Umut Deniz ,Milletvekili Şevket Temiz Schaerbeek  Belediye başkan yardımcısı  Mehmet Bilge ve Milletvekili Veli Yüksel ziyaret ettiği isimlerdi

Ayrıca İki ayrı radyo da Radyo gold ve Radyo Gar da konuk olan sanatçı yeni single çalışması Seni Özler şu gönlüm eserinin de tanıtımını  gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.