Seren Fosforoğlu... DİZİ SEKTÖRÜNDE YAŞADIĞI KIRGINLIKLAR NE?..

Seren Fosforoğlu... DİZİ SEKTÖRÜNDE YAŞADIĞI KIRGINLIKLAR NE?..

Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu, son dönemde sıkça gündeme gelen sansür tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Tiyatro dünyasının ünlü isimlerinden Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu, son dönemde sıkça gündeme gelen sansür tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sanat kökenli bir aileden gelen ancak kendi çizgisi üzerinde yürümek isteyen başarılı oyuncu, uzun yıllar tiyatro yapmasına rağmen bu sezon neden tiyatro yapmadığını, dizi sektöründe yaşadığı kırgınlıkları ve yeni projelerini Kehkeşan’a anlattı.

Ben Seren Fosforoğlu’yum ama önce Seren’im.

Tiyatroya ara verdiğini ve daha çok yazarak zaman geçirdiğini belirten Seren Fosforoğlu, son dönemlerde medyaya yansıyan ailesi ile ilgili konular hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şimdiye kadar ailesinin ismini büyük bir sorumlulukla taşıdığını ancak artık kararını değiştirdiğini söyleyen Fosforoğlu, “Ben Seren Fosforoğlu’yum ama önce Seren’im. Evet ailem çok değerli. Tiyatrocu, sanatçı ve hepsi birbirinden değerli. Ben hayatımda doğru şeyler yapan biri olduğum için artık kendi sorumluluğumu taşımaktan yanayım.” diyerek hayatında kendisi ile ilgili kararları artık kendisinin vereceğini dile getirdi.

Çektiğim bölümlerin parasını alamadım.

Son dönemlerde dizlerde rol almayan ünlü oyuncu, bunun nedenini ise şöyle anlattı; Dizilerde yer alamadım çünkü tiyatro çok vaktimi alıyordu, turneler oluyordu. Dizi piyasası da çok zor bir piyasa. Ayrıca en son yer aldığım dizide bazı kırgınlıklar yaşadım. Çektiğim bölümlerin parasını alamadım. Sonuçta emek veriyorsunuz bu işe, diğer işleri kabul etmiyorsunuz ancak karşılığını alamıyorsunuz.”

Kurt Seyit ve Şura dizisi için bir teklif almıştım.

Daha önce Kurt Seyit ve Şura dizisi için teklif aldığını belirten Seren Fosforoğlu, “Kurt Seyit ve Şura çok başarılı, çok emek verilen bir diziydi ama tutmadı. O zamanlar Kurt Seyit ve Şura dizisi için bir teklif almıştım. Ancak Rusya’daki çekimlerin 4 ay sürmesi planlanıyordu ve geri dönülmeyecek denilmişti. Ben de bu yüzden kabul etmemiştim. Nitekim iyi ki de kabul etmemişim çünkü dizinin gidişatı iyi olmayınca Rusya’daki bölümleri kısaltıp İstanbul’a geldiler.”şeklinde konuştu.

Biz tiyatrocular, oyuna gelip birbirimizi yemeye başladık.

Tiyatrodaki sansür iddiaları hakkında Kehkeşan Dergisi’ne özel açıklamalar yapan Fosforoğlu, TÜSAK yasasının tiyatroyu, sanatı gerçekten zora sokacağını belirterek “Neden bunlar yapılıyor bilmiyorum. Tiyatro insanları biraz uyandırıyor galiba. Dizilere müdahale ediliyor ama tiyatrolara müdahale edemiyorlardı. Şimdi tiyatroyla da uğraşıyorlar. İşin kötüsü, benim üzüldüğüm kendi içimizde biz tiyatrocular, oyuna gelip birbirimizi yemeye başladık. Yani hepsi birbirinden değerli insanlar taraf olmaya başladılar. Sanki oyuna geliyoruz, bizi bize kırdırıyorlar. Bazı şeyleri savunurken oyuna geliyoruz.” dedi.

Kamera karşısına çıkmayı özlediğini belirten ünlü oyuncu yakın dönemde yeni bir projeyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.