Kadıköy Life Dergisi Muhabiri Adem Giden... TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURAN FİİLİ SALDIRI !..

Kadıköy Life Dergisi Muhabiri Adem Giden'e kaçak sigara satıcıları ve "otopark değnekçileri" tarafından gerçekleştirilen fiili saldırı Türkiye gündemine oturdu.

Ölümden dönen ve darp raporu alan Adem Giden'in Boğa Heykeli önünde gerçekleştirdiği protestoya destek veren Kadıköylüler tek bir ağızdan şiddete tepki gösterdi. Genç gazeteci, toplumda bilinçlenmenin artması ve kaçak sigara faaliyetlerinin ülke birlik bütünlüğüne zarar vermemesi adına, tüm kontrolsüz tütün ürünlerine ve sokak magandalarına karşı savaş açtı, rotayı Ankara'ya çevirdi.

"Mesleğini canının önünde tutan gazeteci" olarak milyonlara yansıyan Kadıköy Life Dergisi Muhabiri Adem Giden, İstanbul'da sokak terörünün son kurbanlarından biri oldu. Ancak olayı hissederek kıvrak zekasını kullanan genç gazeteci dayak anlarını videoya çekmeyi başarınca, bir anda fenomen haline geldi.  

Önce ATV ve Show TV ana haber bültenlerinde, ardından ise medya organlarının tamamına yankı bulan saldırı Kadıköy'ü derinden sarstı. Olay sonrasında gerçekleştirdiği protestoda Adem Giden'e her kesimden destek dikkat çekti. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ve yardımcıları, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve yardımcıları da gazeteciyi yalnız bırakmayan siyasetçiler arasındaydı. Eylemde kaçak sigaraları parçalayan Adem Giden'e vatandaşların da destek verdiği görülmüştü.

ALMAN DOKTOR ACILARINI DİNDİRMİŞTİ...

Dünyaca tanınmış Ortopedi, İç Hastalıkları Doktoru; aynı zamanda gelişmiş tıbbı alternatif tıp ile birleştiren Alman hekim Dr. Neumann'ın ağrısını dindirdiği Adem Giden'in yaşadığı olay, sokak şiddetinin en üzücü örneklerinden...

ROTAYI ANKARA'YA ÇEVİRDİ...

Hırslı gazeteci, "Benim canım yandı, başkasının yanmasın" diyerek rotayı Ankara'nın yolunu tutmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hazırladığı özel dosyayı temsil etmek isteyen Adem Giden; bu yönde düşüncelerini kamuoyunda ilk kez Magazinkolik ile paylaştı. Giden; "Zor günümde her an yanımda olduğunu hissettiğim Gazeteci Nurcan Sabur ağabeyimize, başarılı çalışmalarından dolayı Kadıköy Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve personeline teşekkür ederim" dedi. Genç gazeteci, özel açıklamalarında şunları ifade etti;

METROPOLLERDE MASUM İNSANLARIN CANINA KASTEDEN MAGANDALAR VAR...

Her ne kadar önlem alınırsa alınsın, sokaklarımızda insanların canına kastedecek potansiyelde şahıslar dolaşmaya devam ediyor. Kadın erkek, genç yaşlı dinlemeden hunharca saldırıyorlar.

KAÇAK SİGARALAR TÜRK ASKERİMİZİN, TÜRK POLİSİMİZİN ÜZERİNE KURŞUN OLARAK YAĞIYOR...

Evet, sigara sağlığa zararlı. Keşke kimse sigara içmese ama, kimseye de "neden sigara içiyorsun" diyemeyiz. Ancak, kaçak sigara gerçeği bambaşka. Defalarca tespit edildi; kaçak sigaraların geliri, terör örgütlerine gidiyor. Satıcısı bunu biliyor ya da bilmiyor ama, terör örgütleri metropollerdeki kaçak sigara ve tütün ürünleri satıcılığını en önemli gelir kaynakları arasında görüyor. Bu konuda acil yasa değişiklikleri ve yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Çünkü her kaçak sigara ve tütün ürünleri, Türk askerimize ve polisimizi öldüren bir kurşun haline dönüşüyor. Terör örgütleri ile mücadelede bu yapılanmaların mali kaynaklarının kurutulması, en önemli faktörlerden biridir. Sokaklarda peynir ekmek gibi tütün ürünleri kolayca satılmamalı. Ben hayatım boyunca sigara içmedim, içmeyeceğimde. Sigara kullanmayan biri olarak büyük bir zarar gördüm, kim bilir içenleri sağlığı açısından ne gibi problemler bekliyor. Gerek Cumhurbaşkanımızın, gerekse de Başbakanımızın ömürlerinden sadece birer dakika ayırarak tarafımı kabul etmelerini çok önemsiyorum.

KALDIRIM DEĞNEKÇİLERİ, VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!..

Aracınızı park edecek bir yer arıyorsunuz ve bulduğunuz yer kamunun ortak malı, yasal olarak herhangi bir ücretlendirmenin yapıldığı bir yer değil. Yanınıza birileri yanaşıyor, "şu kadar para verin aracınıza bakıyoruz" diyor. Parayı vermezseniz, magandaların davranışları nedeniyle hızla uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bu noktada magandaları sevindiren ayrıntı şu; Çoğu kişi nasıl olsa otoparka para vereceğim, alsın madem şu parayı" diyerek magandaların amacına ulaşmasını sağlıyor. Bu konuda yeterli şikayet olmadığı için de emniyet güçlerimizin bazen eli kolu bağlanabiliyor. Sessiz kalmayın, kendi hakkınız olan kaldırım kenarlarına para ödemeyin.

KAÇAK OTOPARKLARIN NE RUHSATI, NE DE SİGORTASI VAR...

Özellikle Kadıköy'de kafe, restoran ve apartmanının bahçesini yasa dışı otoparka çevirenler bir hayli fazla. Aracınız "Allah'a emanet." Parasını ödüyorsunuz ancak, paranızla rezil oluyorsunuz. Kaçak otopark içerisinde meydana gelen irili ufaklı kazalarda hak sahibi bile olamıyorsunuz, çünkü sigortası yok. Ardından magandalar devreye giriyor, bağırıp çağırıyorlar, aracınızı alıp kaçmaktan başka çareniz kalmıyor. Bu konuda yetkili kurum ve kuruluşların harekete geçerek, Kadıköy'de yasa dışı çalışan otoparkların tespit edilmesini talep ediyoruz.

HUZURLU BİR İSTANBUL, MUTLU DÜNYA ZOR DEĞİL...

Zor günlerimde yanımda olan başta Kadıköy Life Dergisi ailemize ve Kadıköy halkına; Kadıköy Kaymakamı, Belediye Başkanı, kurum ve kuruluş temsilcilerine, Kadıköy'ün huzuru için gündüzünü gecesine katan Kadıköy Emniyet Müdürümüz Kenan Kurt'a ve personeline teşekkür ederim. Son olarak diyorum ki; Huzurlu bir İstanbul, mutlu bir dünya zor değil...     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Tuğba Özay... "EĞER BEN AMERİKA'DA YAŞAMIŞ OLSAYDIM!'