Seyhan Soylu... CANLI YAYINDA AMELİYAT OLDU!

Seyhan Soylu... CANLI YAYINDA AMELİYAT OLDU!

Korona karantina günlerinde kilo alan Seyhan Soylu ani bir kararla ameliyata karar verdi.

İlk kez böyle bir şey oluyor.

Aktivist-yazar Seyhan Soylu’ya instagram canlı yayınında “narkozlu” operasyon.

“Midesinin yarısı alındı.”

Adını sıkça duyduğu ve konusunda Türkiye’nin en başarılı tüp mide operasyonlarını gerçekleştiren Ekol Hastanesi hekimlerinden Op Dr Ersin Aksu’ya teslim oldu.

20.00 başlayan ameliyat yaklaşık 45 dakika sürdü. Midenin büyük bir kısmı başarıyla alındı…

Savaş Kalafat’ın Seyhan soylu¬_tv instagram hesabında canlı olarak sunduğu bu ameliyat sosyal medyada büyük takipçi kitlesiyle anında paylaşıldı.

Yorum yapan ve soru soran takipçilerin merak ettiklerini yayında Op. Dr. ersin Aksu’ya yönlendiren Savaş Kalafat, “Tüp mide” ameliyatlarının hiç de korkulacak bir şey olmadığını göstermiş oldu.

Yayın boyunca seyirciler Seyhan Soylu’nun karaciğerini pankreasını midesini ve atan kalbini gördüler.

Teknolojinin geldiği boyutu ispatlayan bu operasyon etkili ve yetkili ellerde nasıl kolay olduğunun da bir göstergesiydi…

Op Dr Ersin Aksu uzun yıllar obezite cerrahisinin en tanınmış isimleri arasında yer alıyor. İzmir’deki ekol Hastanesinde ameliyatlarını gerçekleştiren Dr. Ersin Aksu’nun hastaları arasında Seren Serengil de var…

Dr Ersin Aksu Savaş Kalafat’ın sorularını cevaplarken bir nakkaşın nakış işlediği gibi Seyhan Soylu’nun midesini ortasından ikiye böldü ve dikti…

Özel olarak açılan üç delikten Seyhan Soylu’nun karın boşluğuna giren, içeri aldığı aletlerle önce mideyi vücuda bağlayan dokulardan ayırıp, sonra özel bir mekanizması olan hem titanyum zımbalarla sıkıştırıp sonra kesim işlemini gerçekleştiren aparatla, ameliyatı kansız ve sorunsuz olarak tamamladı.

Op Dr Ersin Aksu bu konuda şunları söyledi:

Tüp mide ameliyatları İzmir Ekol Hastanesinde özel deneyimli ekibimizle, artık bizim rutin olarak gerçekleştirdiğimiz teknolojisi yüksek, konforu hem hasta için hem de ameliyatı yapan hekim açısından oldukça faydalı bir operasyon türü haline geldi.

Halk arasında korkulan ancak eğer ameliyat emin ellerde uzman olan bir hekim tarafından yapılıyorsa korkunun yersiz olduğu son derece güvenli bir operasyon.

Seyhan hanımın kitle vücut endeksi 35 üzerinde olduğu için bu ameliyatı kabul ettik.

Etik kurallarımız “morbid obez” olmayanları ameliyata almamızı engelliyor zaten.

Bu ameliyatların kilo vermeye kesin etkisi var. İlk ay kilonun yüzde onu kadar bir kayıp yaşanmakta, sonra da bu sistematik olarak devam etmektedir.

Hastalarımızın bu ameliyatlar sonunda büyük memnuniyetleri oluşmaktadırlar. Hem iştahları kesiliyor, hem de fazla beslenmedikleri için kilo artışları durmaktadır.

Genel anestezi altında yapılan ameliyat sonrası kontrol nedeniyle 2 gün hastanede yatmasını uygun buluyoruz.

Derin kesiler olmadığı hasta da iyileşme çabuk oluyor. Keserken bir taraftan da yakma işlemi olduğu için kanama olmamaktadır.

Bu da hastanın lehine bir durumdur. Seyhan Hanımın midesinin bir kısmını aldık. Diğer kısmıyla kaliteli yaşamına devam edecek.

Vücudu için bu ameliyatın hiçbir olumsuz tablosu yoktur. Seyhan Hanım norkozun etkisi geçtikten hemen sonra hemen kendine geldi.

Ve yürüyüşlerine başladı. Bu da onun bünyesinin ne kadar sağlıklı bir yapıda olduğunu gösteriyor…”

Seyhan Soylu’nın 45 dakika süren ve instagramda canlı olarak yayınlanan “tüp mide” ameliyatını 23 bin kişi canlı olarak izledi…

 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.