SEZEN AKSU İLE ARAMDAKİ MESAFE 2 CM'DEN 99 METRE 99 CM'YE ÇIKTI!

SEZEN AKSU İLE ARAMDAKİ MESAFE 2 CM'DEN 99 METRE 99 CM'YE ÇIKTI!

Sezen Aksu, Anadolu yaz konserleri turnesi kapsamında Antalyalılar'la buluştu. Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneye çıkan Minik Serçe, sahne ile gazeteciler arasına 100 metrelik mesafe sınırı koydu. Sezen Aksu, konser boyunca tek şarkıda görüntü alınmasına ve fotoğraf çekilmesine izin verdi.

Haberi okur okumaz; önce bir parmak hesabı yaptım.. Sonra da 26 Nisan 1976 tarihine gittim.. Yani hemen hemen tam 36 yıl öncesine.. Sezen Aksu ile tanıştığımız güne.. Önce parmak hesabını yazayım:

Sevgili Sezen Aksu ile aram; 99 metre 99 cm açılmış.. Çünkü; ilk tanıştığımız gün Sezen Aksu ile aramızda sadece ve sadece 1 cm'cik vardı hiç unutamam..

İlk plağını yapmış; ben de ilk röportajını yapıp, onu Hey okurlarına daha yakından tanıtmak ve tanımak adına İstanbul Manifaturacılar Çarşısı İMÇ'deki Şahinler-Doğan Plakçılık firmasının yolunu tutmuştum..

Sevgili İhsan Söğütoğlu'nun odası her zamanki gibi sanaçtı dostlarla dolmuş, içilen sigaraların dumanı ortalığı sis gibi kaplamıştı.. Hani orada bir orta hakem olsa, maçı pardon gazeteci-sanatçı buluşmasını durdurur, 'yarın gene gelin kardeşim' diyebilirdi.. Ortam öyle bir ortamdı işte.. Sezen Aksıu; henüz çiçeği burnunda bir şarkıcı.. 'Haydi Şansım' diye bir 45'lik plak yapmış, ilk kez 1974'ü 1975'e bağlayan gece TRT Yılbaşı Özel Programı'nda söylemiş.. Ertesi gün adı anında 'unutulanlar' arasına yazılmış bir yıldız adayı idi işte..

HEY'in cildinin sararmaya yüz tutmuş sayfalarını bir bir açıyor..3 Mayıs 1976 tarihli dergiye geliyor.. 57. sayfaya bir göz atıyoruz:

İzmirli Kız, şansını değiştiriyor..

YILMADI, ÇALIŞTI, ZİRVEYE GÖZ KIRPTI!

Ona yakınları İzmirli Kız diyor.. İlk kez 1974'ü 1875'e bağlayan gece ekrana gelmiş, 'Haydi Şansım' adlı şarkısını söylemişti.. Aradan geçen uzun bir süre içerisinde bir daha sesi soluğu duyulmaz olmuştu.. Sonradan öğrendiğimize göre, o dönemde üniversiteye girmiş, kendini tümüyle derlerine vermişti..

İzmirli Kız, sesini duyurmak istiyordu.. Ama İstanbul'dan uzaklarda oluşu, derslerden zaan bulamaması, hele hele o sırlarda evlenmesi, düşlerini gerçekleştirmesine kocaman bir engel olmuştu..

İzmirli Kız'a geçenlerde ekranda gene rastladık.. Saç biçimi, giyimi, müzik tarsı değişmiş, kendini yenilemişti.. 'Yaşanmamış Yıllar'ı söylüyordu ekranda gülücükler dağıtarak..

Adını İzmirli Kız olark duyuran, Sezen Aksu 1954 yılında İzmir'de dünyaya gelmiş. Babası Milli Eğitim Müdür Muavinliği görevi ile uğraşırken, annesi de İzmir Kız Lisesi'nde öğretmenlik yapıyormuş..'Annemin de babamın da eğitimle ilgilenen kişiler olması, bir yerde başka konularla ilgilenmemi engelliyordu. Fakat içimde müziğe karşı aşırı bir istek olduğunu hissediyordum.. Sonunda rastlantılar beni bir plak stüdyosuna götürdü.. 'Haydi Şansım/ Gel Bana' adlı şarkıların bulunduğu ilk plağımı yaptım. Ama şansım tutmadı. Yılmadım. Şansımı yeniden aramaya karar verdim..' diyen Aksu, gerçekten de şeytanın bacağını bu kez kırar ve içinde 'Kusura Bakma/ yaşanmamış Yıllar' adlı şarkılarının bulunduğu ikinci 45'ik plağı müzik dünyasında bomba gibi patlar..

o o o

Yaa işte böyle sevgili magazinkolik okurları.. İlk tanıştığımızda aramızda sadece 2 cm bulunan sevgili Sezen Aksu ile şu an aramızdaki mesafe 99 metre 99 cm'ye çıkmış durumda.. Ama olsun.. Ben onu hala seviyorum.. Sanırım o da beni seviyordur.. Ne var yani sevemez miyiz?.. İkimiz de bekar insanlarız.. Şaka şaka.. Sezen Aksu'yu her zaman bir dost bir arkadaş ve elbette ki bir sanatçı olarak çok sevmişimdir.. Sevmeye de devam edeceğim.. Kıskanmayın sevgili magazinkolik okurları.. Sizleri de çok seviyorum.. Ama 'Beni sizler var ettiniz' tarafına ise hiç girmeyeceğim..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.