Simge Sağın... ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI!..

Simge Sağın... ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI!..

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda düzenlenen ve ünlü şarkıcı Simge’nin de yer aldığı Mezuniyet Töreni’nde Cerebral Palsy’li öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı.

15 Mayıs Salı günü öğrenciler ve aileleri birbirinden güzel ve renkli dakikalara şahit oldu. Öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu dile getiren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; “Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, edindikleri becerileri kalıcı hale getirmek, hayata hazırlamak bizim en büyük görevimiz. Öğrencilerimizin yanında olmak ve gelişimlerini gözlemlemek bize büyükmutluluk veriyor. Onlar bizim evlatlarımız. Eğitimde başarının sırrı sevgidir, fedakarlıktır. Okulumuzda eğitim gören çocuklarımıza büyük emek veren, her zaman sevgi ve fedakarlıkla onların yanında olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müdürü Faik Benli ise; “Kurulduğumuz günden bugüne okulumuzun en büyük amacı öğrencilerimizi sosyal hayata hazırlamak oldu.

Hafif Düzey Zihinsel Engelliler Okulumuzda temel amacımız öğrencilerimizin kaynaştırma yoluyla akranları ile birlikte eğitimlerine devam etmeleridir. Bu nedenle derslerde yoğun olarakakademik becerilerin kazandırılmasına odaklanıyoruz. Uygulama Okulumuzda ise ana amacımız öğrencilerimize temel becerileri kazandırmak, , günlük hayata adapte etmek, kendi kendilerine yetebilme becerilerini kazandırmaktır. Geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olup kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimlerine devam eden öğrencilerimizitakip ediyoruz. Onların başarıları bizlere büyük mutluluk veriyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.