Sinan Çalışkanoğlu... 'YILDIZ TİLBE YA KÖTÜ NİYETLİ, YA AKIL HASTASI!'

Sinan Çalışkanoğlu... 'YILDIZ TİLBE YA KÖTÜ NİYETLİ, YA AKIL HASTASI!'

Selena'da Hades karakteriyle tanıdığımız Sinan Çalışkanoğlu bahçesinde 25, evinde 8 kedi ve bir köpeğin bakımını üstlenmiş durumda. Hayvanseverliğiyle tanınan ünlü oyuncu Yıldız Tilbe'nin ‘sokak köpeklerini gebertin' açıklamasıyla ilgili ‘Yıldız hanım ya kötü niyetli ya da akıl hastası' dedi.

Selena'da Hades, Türk Malı'nda Yarcan karakteriyle akıllara kazınan, Kapış Kapış yarışmasındaki sunuculuğu ve Şanslı Masa ve Elin Oğlu'ndaki moderatörlüğüyle sevilen Sinan Çalışkanoğlu şimdi de ATV'de yayınlanacak olan 'Başım Belada' adlı diziyle ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Hades karakteriyle özdeşleşen Sinan Çalışkanoğlu, Akşam Gazetesi Güneş Eki Haber Müdürü Yasemin İlan'ın hazırladığı Akşam Yıldızı adlı programa konuk oldu.

Yasemin İlan'a samimi açıklamalar yapan usta oyuncu 'Sıkılmadınız mı Hades olarak anılmaktan?' şeklindeki soruya karşılık 'Tam tersine mutlu olduğunu dile getirerek 'Rolümü o kadar iyi yapmışım ki benimsendi, insanlar beni görünce hala o karakterimle sesleniyor. 2006 yılında yapılan bir dizi halen daha konuşuluyor' dedi.

Hayvanseverliğiyle bilinen evinin bahçesinde 25, evinde de 8 kedi ve bir köpeğin bakımını üstlenen Sinan Çalışkanoğlu herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yıldız Tilbe'nin sokak hayvanları için attığı ve büyük tepki topladığı "Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin hepsi gebersin" tweet'ini hatırlattığımız Çalışkanoğlu veryansın etti.

O sözleri hatırladıkça sinirlendiğini dile getiren oyuncu, "Yıldız Tilbe'nin sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine "Hiç iyi şeyler düşünmüyorum.

Ya akıl sağlığı yok ya da kötü niyetli bu sözleri ettiğine göre" dedi ve şunları dile getirdi:

"Bir insanın sokak hayvanlarıyla kişiselleşmesini anlayamıyorum bence bu bir akıl hastalığı, ya da kötü niyetlilik!

Yıldız Tilbe'nin yaptığı 'O zaman sen de orada durmayacaksın Karabaş, Çomar!' demek gibi bir şey.

Bir insan sokak hayvanıyla kişiselleşebilir mi? Sen akıllısın, o bir hayvan, o zaman ne yapsın insanlar hemen öldürsünler o canlıları.

Dediği buna geliyor. Akıl sağlığı yerinde olan biri bunu söyleyemez. O canları bir eşya gibi görüyor, kanım dondu o sözler karşısında.

Bir de onu takip eden, sözlerini ciddiye alan bir hayran kitlesi var, ne demek 'sokak köpekleri gebersin' tüylerim diken diken oluyor.

Senin bir aklın ve bilincin var, bulduğun çözüm öldürmek midir? Bir süre ruh hastası insan var seni dinleyebilecek, toplu katliam yapacaklar."

YILDIZ TİLBE ŞÖHRETİ DEĞİL KENDİNİ KONTROL EDEMİYOR

"Ünlüler dünyasında maalesef bu tarz talihsiz açıklamalar olabiliyor, şöhret şımartıyor mu, şöhretin büyüsüyle mi düşünmeden konuşuyor bazıları?' Şeklindeki soru karşısında Sinan Çalışkanoğlu "Bir şeyi yazıyorsan düşünürsün cümlenin sonunun nereye gideceğini, bir şeye sinirleniyorum ve yazıyorum 'köpek ısırdı o zaman ölsün', 'adamın biri bir şey yaptı, Allah belasını versin' gibi" dedi.

'Yıldız Tilbe şöhreti mi kontrol edemiyor?' sorusuna karşılık da 'Şöhreti değil kendini kontrol edemiyor bence.

Kendisi kontrol edilebilir bir durumda değil bence. O an neyin içinde olsa öyle olacak zaten, 'ben şöhretim bunu yazayım' değil, o kendini kontrol edemiyor' dedi.

SETE HAZIRLIKSIZ GELEN USTA İSİMLER VAR

Sinan Çalışkanoğlu "Senaryosuna hiç bakmadan sete gelip 'Evet şimdi ne yapıyoruz' diyen adamlarla çalıştım.

Bunlar halen daha ekranlarda yer alan usta dediğimiz, tiyatro kökenli oyuncular.

Yaptıkları saygısızlık, onlar buna 'özgüven ya da rahatlık' diyor ama değil. Buna izin veren de yapımcılar" dedi.

Ekranda yakışıklı ya da güzel olmanın avantaj olduğunu hatırlattığımız Çalışkanoğlu 'Türkiye'de uzun boylu, esmer, sakallı jönler seviliyor.

Yakışıklı olacak güzel kadınla dakikalarca bakışacak biz bunu seviyoruz' dedi.

ŞAFAK SEZER'E HAKSIZLIK EDİLİYOR

Şafak Sezer'le bir çok projede yer alan Sinan Çalışkanoğlu, 'Şafak Sezer için aksi, kavgacı yakıştırması yapılırken ona büyük haksızlık ediliyor.

Zor şartlarda set çalışmaları yapılıyor, orayı organize edebilmek zaten çok zor.

Bir de Şafak Sezer'in şeker hastalığından ötürü bazen sinirsel yükselmeleri oluyor.

Bu biraz abartıldı. Bence ona çok büyük haksızlık ediliyor, anlatıldığı gibi geçimsiz biri değil' dedi.

TAMER KARADAĞLI'NIN JEEPİNDEN DÜŞTÜM

Oyunculuğa başladığı yıllarda Tamer Karadağlı ile bir filmde birkaç dakikalık bir rol için yan yana bulunduklarını anlatan Sinan Çalışkanoğlu, "Benimle o gün çok güzel sohbet etti.

Ben daha çömez bir oyuncuydum. Set bitiminde beni gideceğim yere kadar bırakmayı teklif etti.

Arabasına binerken zorlandım merdivenle çıkılan kocaman bir jeepi vardı. Yol boyu sohbet ettik, AKM'nin önünde araçtan ineceğim sırada onun elini sıktım çok teşekkür ettim.

Heyecandan aracın yüksek olduğunu unutup kapıyı açtım ve adımımı attığımda kendimi yerde buldum. Beni utandırmamak için görmemiş gibi yaptı" dedi.

KÜFÜR ETTİLER, PARAMI VERMEDİLER

Öğrencilik yıllarında Bir İstanbul Masalı adlı dizi setinden bir bölümlük rol aldığını 300 liraya anlaştığını söyleyen Sinan Çalışkanoğlu, 'Dizi setine gittim kimse selamımı almıyor, tabii beni kimse umursamıyor.

Karnım çok açtı, elimde simit ile ayran vardı, çekim başlamadan onu yemem gerekiyordu.

Boş bir koltuğa oturdum, nasıl olsa görünmüyorum diye simidimi yiyordum. Set amiri geldi çok öfkeliydi, oraya oturduğum için bana çok ağır küfürler etti.

Dakikalarca bağırdı, o kadar açtım ve şaşkındım ki ağzımı bile açamadım. Sonra arka tarafa gidip hüngür hüngür ağladım.

Üstelik o dizideki rolüme karşılık verilmesi gereken 300 lirayı da alamadım" dedi.

HERKES HADES'İ İZLERKEN BEN BARLARDA BULAŞIK YIKIYORDUM

Hades karakteriyle ünlendikten sonra askere gittiğini, dönüşte ise uzunca bir süre işsiz kaldığını anlatan Sinan Çalışkanoğlu, 'Barlarda garsonluk yapıp, bulaşık yıkayarak para kazandım.

Herkes TV başında Selena'yı izleyip, yolda beni gördüklerinde fotoğraf çektirmek isterken ben bulaşık yıkayarak ekmek paramı kazanıyordum' dedi.

İLK BULUŞMADA EVLENME TEKLİFİ

Marka Danışmanı ve Yaşam Koçu Çiğdem Şen ile üçüncü evliliğini beş yıl önce yapan Sinan Çalışkanoğlu 'Onu gördüğüm an 'evleneceğim kadın' dedim.

Ve ilk buluşmamızda evlenme teklifinde bulundum. Üç gün sonra çikolatamı çiçeğimi alıp ailesiyle tanışmaya gittim.

Bir ay sonra da iki düğün yaparak dünyaevine girdim. Çok mutluyum, Çiğdem muhteşem bir eş, onun en çok merhametli ve hayvansever yönünü seviyorum' diye konuştu.

ATV'DE ŞAŞIRTACAK BİR ROLLE EKRANDA OLACAK

Sinan Çalışkanoğlu'nu, ATV ekranlarında Şubat ayı itibariyle yayınlanmaya başlayacak olan 'Başım Belada' adlı dizinin ana karakterlerinden biri olarak göreceğiz.

Rolünün şimdiye kadar canlandırdıklarına hiç benzemediğini söyleyen oyuncu 'Dizide kafası hızlı çalışan, zeki, düz, ne hissettiğini belli etmeyen bir karaktere hayat vereceğim' sözleriyle anlattı.

Sinan Çalışkanoğlu hayalindeki rol için de, 'Eğlenceli bir katili canlandırmak isterim.

Sosyal hayatı çok güzel, gülerek adam öldüren bir karaktere hayat vermek isterim' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.