Snapchat... ESKİ POPÜLER GÜNLERİNE DÖNMEK İÇİN NE GİBİ YENİLİKLER YAPIYOR?..

Snapchat... ESKİ POPÜLER GÜNLERİNE DÖNMEK İÇİN NE GİBİ YENİLİKLER YAPIYOR?..

Instagram’ın Hikayeler özelliğini kendine entegre etmesi üzerine zor zamanlar yaşamaya başlayan Snapchat, rakiplerine karşı ayakta kalabilmek için her yolu deniyor.

Popülerliği günden güne sönen sosyal medya platformu, eski günlerine dönmek için elinden geleni yapıyor. Şirket, bunun için geçtiğimiz günlerde ilk zirvesini düzenledi.

Snapchat özellikleri arasında artık sanal gerçeklik detayı oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca, oyun plaftormu Snap Games ve Tinder benzeri entegrasyonlar, Snapchat’in elini güçlendirecek gibi görünüyor.

Yeni Snapchat özellikleri

Şimdi, Snapchat’in ne yapmak istediğine biraz yakından bakalım.

İlk olarak, sanal gerçeklik detayına bakmak gerekiyor. Bu yeni Snapchat özelliği sayesinde Shazam entegrasyonu da uygulamada kullanılmaya başlanacak.

Ayrıca, evcil hayvanlar ve insanlar için sanal gerçeklik efektleri kullanılacak. Aynı zamanda Snap kamerasındaki bazı sorunlar bu şekilde çözülmüş olacak.

Platform bu özellik üzerinde çalışırken, Instagram’ın da yapay zeka tabanlı özellikler test ettiğini unutmamak gerekiyor.

SnapKit uygulaması da yeni dönemde uygulamanın yetenekleri arasında yerini alıyor. Bu sayede kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalarında Snapchat’e doğrudan içerik paylaşımı yapabilecek.

Bu uygulama aynı zamanda kullanıcıların profillerinde hikayeler yayınlayabilmelerini de sağlayacak. Bu özelliği biz daha önce Tinder’da görmüştük.

Netflix ve Snapchat arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak, kullanıcılar izlemekte oldukları dizi ya da filmleri kolayca uygulamadan paylaşabilecek.

Bu aşamada da Instagram’ın Spotify ve Netflix ile benzer işbirlikleri olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Yeni özellikler arasında en ilgi çekici olan ise Snap Games. Artık kullanıcılar uygulama üzerinden arkadaşlarıyla oyun oynayabilecek. Bu da insanların uygulamaya olan bağlılığını artıracak.

Şirket cephesinden yapılan bu yenilikler uygulamanın içerik yarışına resmi olarak girdiğini doğrular cinsten. Son birkaç yılda şirketin büyümesini engelleyen sorunlar bu yeniliklerle ortadan kalkacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.