Snapchat... İNSTAGRAM VE TWITTER'IN KAMERA UYGULAMASI HALİNE GELDİ!..

Snapchat... İNSTAGRAM VE TWITTER'IN KAMERA UYGULAMASI HALİNE GELDİ!..

Eğlenceli filtreler üretmek konusunda başarılı bir profil çizen Snapchat, sosyal ağ konusunda aynı başarıyı gösteremiyor. Bu nedenle insanlar Snapchat'i yalnızca Instagram ve Twitter'a içerik üretmek için kullanıyorlar.

Snapchat,  Instagram Hikayeler kullanıcıların beğenisine sunulana kadar oldukça popüler bir sosyal medya uygulamasıydı.

Kullanıcılar, birbirinden eğlenceli filtrelerle 24 saat içinde yok olan gönderiler oluşturabilir, arkadaşlarıyla kısa süre içinde kaybolan sohbetler gerçekleştirebiliyorlardı.

Facebook, Instagram’a Snapcat’in en sevilen özelliklerini ‘Hikayeler’ adı altında ekleyince Snapchat’in kullanıcı sayısında önemli bir düşüş gerçekleşti.

Snapchat, geçtiğimiz hafta sonu yayınladığı yeni filtrelerle bir kez daha milyonlarca kullanıcının dikkatini çekti.

Kadınların erkek, erkeklerin ise kadına dönüşebildiği filtreler, özellikle Miley Cyrus ve Sarah Silverman gibi ünlü isimlerin kullanıp içerikleri Instagram ve Twitter’da paylaşmasıyla bir anda popüler hale geldi. Bir dakika! İnsanlar neden Snapchat filtreleri ile oluşturdukları içerikleri Instagram ve Twitter’da paylaşıyor?

Snapchat, eğlenceli filtreler geliştirme ve kullanıcılara eğlenceli içerikler oluşturma imkanı sunma açısından oldukça faydalı bir uygulama.

Buna karşın Snapchat, kullanıcı deneyimini ve sosyal etkileşim açısından Instagram ve Twitter gibi platformların fazlasıyla gerisinde kalıyor.

Bu nedenle Instagram Hikayeler’in aylık kullanıcı sayısı, Snapchat’in aktif kullanıcı sayısını üçe katlamış durumda.

Snapchat filtreleri, eğlenceli içeriklerinden dolayı kısa sürede popüler hale gelseler de kullanıcılar, bu içerikleri Instagram ya da Twitter’da paylaştıklarında daha fazla etkileşim alıyorlar.

Bunun en büyük nedenlerinden biri, Snapchat’in yetersiz bir kullanıcı arayüzüne sahip olması.

Sonuç olarak Snapchat, popüler bir filtre sayesinde kısa sürede milyonlarca kişi tarafından ‘yeniden’ indirilse de insanlar Snapchat’i bir sosyal medya uygulaması olarak değil gelişmiş filtrelere sahip bir kamera uygulaması olarak kullanıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.