SOSYAL MEDYA KARŞITLARI,BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA YORUM YAPMAYIN!

SOSYAL MEDYA KARŞITLARI,BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA YORUM YAPMAYIN!

Geçtiğimiz gün geleneksel medyanın önde gelenlerinden bir üstadımızın "Sosyal medya ve artizler kahvesi" başlıklı yazısını tebessümle okudum!..

Arkadaş "Geleneksel medya bitiyor üstadım. Artık sosyal medya çağı" var cümlesine gülüyormuş... Sosyal medya kavramını sokak köşesindeki kahvehanelere, berber salonlarına benzetiyor.. Bu yazıyı yazan zat; bununla da kalmayıp, "mahallenin esprili çocuğu şimdi sosyal medyanın etkin adamı oluyor"diyor ve ve kahvehane sohbetinden ibaret olduğunu savunuyor...

Peki gerçekten sosyal medya kahvehane sohbetimi?

Sosyal medya dünya genelinde beş yüz milyonu aşkın kullanıcısıyla günümüzün en temel bir gerçeği.. Hepimizin bağımlısı olduğumuz bir hastalık.. Sadece Türkiye'de otuz sekiz milyon kullanıcıya sahip dev bir medya...

Peki ne demek sosyal medya? Neden sosyal medya? Neden hayatımızda? Neden kullanıyoruz?

Sosyal medyada var olan içerik kullanıcı tarafından oluşturulduğundan yaratıcılık dediğimiz kavram hızlı bir şekilde önem kazanmaya başladı ve katılım çağı dediğimiz sürecin doğmasına da neden oldu. Medya'nın içeriğini üreten ve medyayı izleyen arasındaki katı ayrım ortadan kalktı. Başlangıçta eski arkadaşlarımızı bulmak ve iletişime geçmek için Facebook hayatımıza girdi. Böylece ilk defa sosyal medya kavramı ile de tanışmış olduk aslında. Beğen ve paylaş gibi kavramlar hayatımıza girdi.

Arkasından Twitter geldi tabi. Anlık Tweet atmaya başladık. İletişimimize daha da güç katmış olduk. Özellikle Türk halkı olarak sosyal medyayı çok sevdik, yeni nesil olarak sanal bir dünyada yaşamaya başladık. Bütün duygularımızı sanal ortamda ifade etmeye ve günlük hayatta kullandığımızdan başka bir dil kullanmaya başladık.

Eskilere baktığımız da geleneksel medya dediğimiz dergiler, gazeteler, televizyon ve radyolar vardı.. Halen var! Ne kadar izlendikleri, ne kadar okundukları ayrı bir konu.

Geleneksel medyanın yerini alır mı peki?

Şuan geleneksel medyanın yerini aldı zaten.. Bunda bazı isimlerin rahatsızlık duymaları çok normal.. Bazı arkadaşlar gülüyor hâlâ buna da? "Çocuk musunuz!" diye eklemeden geçemiyor..

Evet hepimiz bir zamanlar çocuktuk!

Artık büyüdük.. Artık biz de sesimizi duyurmak istiyoruz.. Sizin gibi parmak sayısıyla sayılacak kadar az bir kitlenin yazılarını.. Sağa yada sola yakın köşe yazarlarının yazılarını okumaktan sıkıldık..

Sosyal medya da artık herkes ses çıkarabiliyor.. Bloklar hazırlayıp sesini duyurabiliyor.. Sosyal medya sizin düşündüğünüz gibi kahvehane köşesi değil.. Herkesin düşüncelerini özgürce paylaşabildikleri bir platform. .. Sosyal medyanın gücünü tüm Türkiye önümüzdeki günlerde yapılacak olan Yerel seçimlerde görecek zaten... Bunu gören iktidar tarafı da muhalefet kanadı da çoktan sosyal medyaya büyük yatırımlar yapmaya başladılar bile...

Geleceğin medyası sosyal medyadır tabi ki.. Madem sosyal medya kahvehane muhabbetlerinin döndüğü yerdi.. Neden tüm geleneksel medya hızlı bir şekilde sosyal medya ile entegre oldu? Neden yayın süresi boyunca bütün programların altında hashtagler dönüp duruyor? Neden bütün televizyon, gazete ve dergilerin birer web sitesi, twitter adresi ve facebook fan sayfaları var?

Bunlar da yetmezmiş gibi bir de sosyal medya dan nasıl geçineceğimize takmış bu arkadaş.. Geleneksel medyanın bir yöneticisi olarak sizin almış olduğunuz ay sonundaki ücretin, bir sosyal medya uzmanı en az 3 katını kazanıyor günümüzde.

Lütfen biraz mantıklı olun ve lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın!..

Sosyal medya ile ilgili her türlü soru ve sıkıntınızı bana yazabilirsiniz...

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.