SPORDAN ÖNCE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN 8 YİYECEK!

SPORDAN ÖNCE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN 8 YİYECEK!

Yaptığımız egzersizler kadar tükettiğimiz gıdaların da önemi çok büyük. Hepimiz spor öncesi beslenme konusunda birçok bilgiye sahibiz, fakat bir de spor öncesi tüketilmemesi gerekenler var.

Spor yapan herkes kendi kendine bu soruyu sorar; “Spordan önce ne yenmeli?” çünkü fazla yediği zaman dolu bir mide ile hareket etmekte zorlanan kişi tam tersi durumda da aç kalarak spor esnasında tükenir ve bir süre sonra hareketleri yapamaz hale gelir.

Aslına bakarsanız bu sorunun cevabı sizin kim olduğunuza, hangi sporla ilgilendiğinize yada spor yaparken sahip olduğunuz amaca göre değişebilir.

Aşağıda okuyacağınız beslenme önerileri daha çok profesyonel olmayanlara hitap etmektedir yani düzenli olarak spor salonuna giden, kendi imkanları ile evde spor yapmaya çalışan kişileri kısacası sporu yaşam tarzı haline getirmek isteyenleri kapsamaktadır. Eğer dünya çapında bir sporcu olmaya adaysanız profesyonel bir beslenme uzmanından ve sporcu besin ürünlerinden faydalanmanız uygun olacaktır.

Diyelim ki çalışıyorsunuz, iş yerinde iken öğle molasında güzelce yemeğinizi yediniz ve akşam iş çıkışı spora gitmek üzere bir atıştırma yapmak istiyorsunuz bu bağlamda aşağıda belirtilen atıştırmalıklar sizin için uygun olacaktır diğer taraftan güzelce hareketlerinizi yapmayı ve akşam yemeğini de hak etmeyi unutmayın.

SPORDAN ÖNCE YENİLMEMESİ GEREKEN 8 YİYECEK!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.